Chișinău: Preoți și credincioși îi solicită Mitropolitului Vladimir să inițieze procesul de trecere a Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Română

Preoți și credincioși din protopopiatul de Chișinău îi solicită Mitropolitului Vladimir să inițieze procesul de trecere a Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Română, a anunțat, pe Facebook, Parohia „Sfântul Dumitru” din Chișinău.

„Pornind de la realitățile extraordinare în care se află Biserica Ortodoxă din Republica Moldova și în contextul războiului injust și perfid pe care Rusia îl duce în Ucraina, majoritatea preoților și credincioșilor din protopopiatul de Chișinău, sectorul II, au semnat o adresare către Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove. Prin această adresare, rugăm Înaltpreasfinția Sa să inițieze procesul de aderare a Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Română.

Scrisoarea Înaltpreasfințitului Vladimir, adresată Patriarhului Kirill pe 5 septembrie 2023, în care se afirmă că poporul nostru de origine latină nu are nimic comun cu russkii mir, ne dă curaj să credem că acum ca niciodată e momentul potrivit să reparăm greșelile istorice și să ne repunem în demnitatea furată de ocupația rusească”, a transmis, pe Facebook, Biserica „Sfântul Dumitru” din Chișinău.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Chișinău: Preoți și credincioși îi solicită Mitropolitului Vladimir să inițieze procesul de trecere a Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Română”

  1. Corect , este ” unul din principiile de baza ale „UNIRII ” -Credinta , trebuia facut acest pas din anii 90 , dar ca in Biblie ” mai bine mai tarziu decat niciodata ” DAR NU CRED CA MITROPOLITUL IN CAUZA VA RENUNTA LA ” PUTEREA SA ” SA FIE ” SUBORDONAT ” PUTERII ” altuia ” .Ramane de vazut ce este mai important ” CREDINTA ” sau ” PUTEREA PERSONALA ” indiferent de ce natura este ea ” POLITICA , RELIGIOASA , FINANCIARA , MILITARA , etc , etc

Comentariile sunt închise.