Avocatul Gheorghe Piperea: În Germania, oamenii își desființează conturile bancare și își retrag banii. Trebuie prevăzut în Codul Civil că banii din cont sunt în proprietatea titularului, NU a băncii

Avocatul Gheorghe Piperea a atras atenția, duminică, că în anumite țări, precum în Germania, oamenii încep să renunțe la conturile bancare și să își retragă banii.

În acest context, spune avocatul Piperea, este important să se menționeze în Codul civil că „banii din contul bancar sunt proprietatea titularului, iar nu proprietatea băncii”.

„În timp ce băncile din Germania închid sucursale și desființează bancomate pentru a face loc digitalizării și pentru a face saltul către minunata lume nouă a tranzacțiilor fără numerar, oamenii își desființează conturile bancare și își retrag banii.

Se va întâmpla curând și la noi. De aceea e neapărat necesară înscrierea în Constituție a dreptului la plăți și încasări în numerar fizic.

Acest referendum e “pe drum”. Mai sunt necesare câteva formalități și începem strângerea celor 500.000 de semnături necesare pentru a ține referendumul în data de 9 iunie 2024.

Tot din 2024 trecem și la modificarea Codului civil, pentru a stabili clar și precis că banii din contul bancar sunt proprietatea titularului, iar nu proprietatea băncii”, a transmis, duminică, pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost