Președintele Iohannis salută aderarea României la Alianța Solară Internațională

Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat, duminică, în Dubai, aderarea României la Alianța Solară Internațională, menționând că această alianță va susține implementarea obiectivelor naționale privind energia solară.

Aflat în continuare în Dubai, președintele Iohannis a susținut, duminică, o alocuțiune în cadrul unui eveniment care a marcat intrarea României în Alianța Solară, după cum a anunțat Administrația Prezidențială.

„Sunt foarte bucuros că România se alătură astăzi Alianței Solare Internaționale. Acest lucru arată angajamentul ferm al României de a deveni o țară neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și prin utilizarea surselor regenerabile de energie. Această decizie importantă va crește securitatea energetică a țării noastre.

Alianța Solară Internațională a fost fondată în marja COP21 la Paris grație eforturilor vizionare ale Indiei și Franței, pentru care suntem cu toții recunoscători.

Doresc, de asemenea, să îmi exprim aprecierea față de celelalte țări membre ale Grupului Director ISA: Australia, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii.

Sunt convins că, prin aderarea la Alianța Solară Internațională, România va avea o cooperare mai largă și mai profundă cu India, gazda Secretariatului Alianței, precum și cu alte țări interesate în accelerarea atenuării schimbărilor climatice.

România urmărește să își extindă capacitatea de producere a energiei solare și să îmbunătățească accesul național la energia electrică solară la prețuri accesibile. De asemenea, pentru asta este necesar să cooperăm la nivel global, prin alianțe precum aceasta, în ceea ce privește finanțarea, dezvoltarea tehnologiei și consolidarea capacității solare. Alăturarea la această alianță va susține România în implementarea obiectivelor ambițioase privind energia solară incluse în Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice”, a transmis Iohannis.

Potrivit acestuia, România își propune să instaleze o capacitate de energie solară de peste 8 Gigawați, reprezentând 24% din consumul final brut de energie electrică din surse regenerabile.

Totodată, președintele Iohannis a precizat că „cetățenii României sunt deschiși și susțin noile tehnologii de generare a electricității”.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Președintele Iohannis salută aderarea României la Alianța Solară Internațională”

  1. Fiecare dupa ” CAPUL LUI SI VREREA ALTORA ” la fel cu ” ALIANTA SOLARA ” alta ” posibila afacere mondiala IN FOLOSUL CELOR ALESII ” la fel ca la „COVID ” si la opertiunea ” UKRIANA ” SI ” GAZA ” dar se spune in Bibilie , ca inaninte de a te ” pedepsii ” , D-Zeu iti ia intai ” mintea ” .Ramane de vazut , ce va fii ” NOUA PROPAGANDA A ALIANTEI SOLARE ” .Pana la ” ALIANTA SOLARA ” uitam de ” ALIANTA FOAMEI „, de alianta ” EVAZIUNII MULTI-NATIONALE ” , de alianta ” EDUCATIEI SI A SANATATII ” etc , etc care afecteaza ” ROMANIA ” si E.C . Dar fiecare dupa ” PROGRAMUL PROPAGANDEI LUI SI A CELOR CARE IL PLATESC „

Comentariile sunt închise.