România, pe locul doi în UE după numărul de căsătorii. Sociologul Vasile Ghețău: Datele consfințesc un statut particular al căsătoriei și familiei tradiționale în țara noastră

Căsătoriile din România sunt printre cele mai frecvente din UE, țara noastră fiind depășită doar de Ungaria, în timp ce Franța se află pe ultimul loc, în funcție de rata nupțialității, explică, într-o analiză pentru Contributors, prof.univ.dr. Vasile Ghețău.

Dacă situația demografică a țării a fost și este gravă, cu perspective catastrofale, prezentate în articole anterioare, există un fenomen demografic al cărui nivel conferă României o poziție particulară în cadrul celor 27 de State Membre ale Uniunii Europene, menționează prof.univ.dr. Vasile Ghețău.

Astfel, datele asupra ratei nupțialității în anul 2021, căsătorii la 1000 locuitori, plasează țara noastră, cu 6 căsătorii, în a doua poziție, doar în Ungaria fiind consemnat un nivel mai ridicat în anul 2021. Nivel mediu al ratei în UE-27 era de 3,9 la mie, o treime dintre țării fiind sub acest nivel.

„Datele din figură consfințesc încă un statut particular al căsătoriei și familiei tradiționale în țara noastră”, subliniază prof.univ.dr. Vasile Ghețău.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost