VIDEO/ Senatul a RESPINS proiectele UDMR privind autonomia. Claudiu Târziu: Trebuie să ne păstrăm statul unitar, suveran, independent și indivizibil, așa cum este astăzi în Constituție

Senatul a respins, vineri, 29 decembrie, în calitate de for decizional, toate cele trei proiecte de lege inițiate de UDMR, referitoare la autonomie.

Este vorba despre proiecte referitoare la autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc (BPI 968), la Statutul autonomiei culturale a comunității maghiare din România (BPI 969) și la Lege cadru privind autonomia culturală a comunităților naționale (BPI 970), după cum a relatat RostOnline.

„Cele trei proiecte reprezintă un atac triplu împotriva statului național, împotriva comunității maghiare și a comunității de secui, pentru că vizează segregarea lor pe criterii etnice, și un atac împotriva armoniei sociale.

Dacă, în ciuda faptului că România asigură cele mai multe drepturi și libertăți pentru minorități , există o comunitate care este alimentată cu nemulțumiri,  asta duce la conflicte. Noi trebuie să evităm acest lucru. Respingem cu fermitate cele trei proiecte.

Nu suntem de acord cu modificarea constituțională astfel încât România să fie regionalizată.

Noi trebuie să ne păstrăm statul unitar, suveran, independent și indivizibil, așa cum este astăzi în Constituție”, a spus senatorul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR, de la tribuna Senatului.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost