Chișinău: Mitropolia Basarabiei marchează aniversarea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, miercuri, 24 ianuarie (program)

Mitropolia Basarabiei marchează aniversarea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, miercuri, 24 ianuarie, în toate bisericile din Arhiepiscopia Chișinăului.

Cu recunoștință, Mitropolia Basarabiei marchează aniversarea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, un moment istoric definitoriu pentru poporul nostru. La 24 ianuarie 1859, idealul național a fost încununat prin alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza al Moldovei și ca Domnitor al Ţării Românești la București”, a transmis, printr-un comunicat de presă, Mitropolia Basarabiei.

În acest context, Mitropolia Basarabiei anunță un program special pentru a comemora și a marca această zi deosebită:

Miercuri, 24 ianuarie 2024:

Ora 12:00: Va fi oficiată Slujba de Te Deum la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău.

Alocuțiunea Mitropolitului Basarabiei și discursurile unor personalități culturale și intelectuale.

La nivel eparhial:

  • Slujbe de Te Deum în toate bisericile parohiale, schiturile și mănăstirile Arhiepiscopiei Chișinăului, în aceeași zi, începând cu ora 12:00.
  • Clopotele vor fi trase timp de un minut la sfârșitul fiecărei slujbe.

„Aniversarea Unirii Principatelor Române și comemorarea făuritorilor acesteia nu doar sărbătoresc un moment istoric, ci și subliniază unitatea și demnitatea noastră națională. Această zi solemnă reprezintă un prilej de reflecție asupra trecutului glorios și un îndemn la menținerea unității și valorilor care ne definesc ca popor”, se menționează în comunicatul de presă.

Reamintim că miercuri, 24 ianuarie 2024, cu prilejul împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, ierarhii, preoţii şi diaconii Bisericii Ortodoxe Române vor oficia slujba de Te Deum în toate bisericile din Patriarhia Română, după cum a relatat RostOnline.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost