Claudiu Târziu: Când adevărul istoric este ținut sub obroc pe motive ideologice, nu mai avem libertate

Claudiu Târziu (AUR) a reacționat la ultimele știri referitoare la cenzura la care este supusă memoria rezistenței anticomuniste din România, explicând că acest fapt denotă un reflex dictatorial.

Într-o postare pe Facebook, însoțită de imagini cu foști deținuți politici, Claudiu Târziu a subliniat că a discuta despre rezistența anticomunistă (armată, moral-spirituală și culturală) după canoanele „corectitudinii politice” este o modalitate de a reabilita totalitarismul comunist.

„Există libertate fără adevăr? Nu!

Cînd adevărul istoric este ținut sub obroc pe motive ideologice, nu mai avem libertate.

A discuta despre rezistența anticomunistă (armată, moral-spirituală și culturală) după canoanele „corectitudinii politice” este o modalitate de a reabilita totalitarismul comunist.

A exclude din procesul educațional și din circuitul public numele unor sfinți ai închisorilor sub regimul comunist, neomartiri creștini și eroi ai luptei anticomuniste pe motive de apartenență politică indezirabilă este un reflex dictatorial, abuziv, nedrept și neproductiv.

Veniți-vă în fire, oameni buni!

Nu puteți pretinde că sînteți democrați uzînd de mijloacele tiraniei!

Nu puteți pretinde că iubiți libertatea suprimînd-o!

Nu puteți pretinde că slujiți adevărul, ocultîndu-l!

Nu puteți spera că toate acestea vor trece neobservate, că lumea nu înțelege ce faceți și nu vă va taxa”, a scris, pe Facebok, Claudiu Târziu.

Reacția a survenit în contextul în care Inspectoratul Școlar a interzis accesul unor organizații care cinstesc memoria luptei de rezistență împotriva comunismului, precum și a unei declarații controversate venite din partea CNSAS, potrivit căreia nume precum Iuliu Maniu, Gheorghe Brătianu sau Vladimir Ghika ar putea să fie considerate „cazuri extreme” de către adolescenții de azi.

Articolele sunt disponibile aici și aici.

*În imagine, de la stînga la dreapta, în față: Marcel Petrișor, IPS Bartolomeu Anania, Pr. Gh. Calciu. În plan secund: momahul Moise Iorgovan și Raul Volcinschi.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost