Digitalizare la hectar? Ministerul Educației alocă 80 de milioane de euro pentru instruirea profesorilor. Ligia Deca: Vor fi formați peste 100.000 de profesori în domeniul PEDAGOGIEI DIGITALE

Ministerul Educației și-a propus să formeze peste 100.000 de profesori în domeniul pedagogiei digitale, în cadrul unui progam finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În acest sens, miercuri, 17 ianuarie, a fost lansat în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului de proiecte „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”. Alocarea financiară totală pentru acest apel de proiecte este de 80 de milioane de euro (fără TVA).

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Ligia Deca.

„Cum folosim tehnologia în școală, de exemplu o tablă interactivă?  Digitalizarea în educație înseamnă nu doar infrastructură, ci și resursă umană pregătită să folosească resursele digitale, valorificându-le pentru a îmbunătăți predarea în funcție de disciplină. Până în septembrie 2025, vor fi formați peste 100.000 de profesori în domeniul pedagogiei digitale.

Alocăm 80 de milioane de euro pentru formarea profesorilor, cu prioritate a celor ce provin din zonele rurale și din medii defavorizate”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Educației, Ligia Deca.

Ghidul este disponibil aici. Observațiile și recomandările privind ghidul publicat pot fi trimise pe adresa de e-mail [email protected] în perioada 17 – 30.01.2024.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost