Slovacia, de partea Ungariei. Premierul Robert Fico: Nu suntem de acord ca o țară să fie pedepsită pentru că luptă pentru suveranitate și independență națională

Slovacia nu susţine nicio limitare a drepturilor Ungariei în Uniunea Europeană şi nu va fi niciodată de acord ca o ţară să fie pedepsită pentru că luptă pentru suveranitatea sa şi independenţa sa naţională, a declarat premierul slovac Robert Fico după discuţiile purtate cu prim-ministrul ungar Viktor Orbán marţi, la Budapesta, anunță MTI.

Declarația a fost făcută în contextul în care în Parlamentul European urmează să se voteze proiecte care ar anula aceastei ţări dreptul de vot şi de alte drepturi.

„Atâta timp cât va fi şeful guvernului slovac, nu va fi niciodată de acord să pedepsească o ţară pentru că luptă pentru suveranitatea şi independenţa sa naţională”, a subliniat premierul slovac.

În cadrul conferinţei de presă comune cu omologul său ungar, premierul slovac a mai declarat că se urmăreşte cu o „mare nelinişte” ceea ce se petrece în jurul guvernelor ungar şi slovac, în condiţiile în care Parlamentul European doreşte să adopte miercuri o declaraţie în legătură cu modificările aduse codului penal slovac şi desfiinţarea procuraturii speciale.

În acest context, el i-a criticat pe eurodeputaţii slovaci din partea opoziţiei, despre care a afirmat că „dăunează ţării întregi pentru a face rău guvernului”.

Totodată, Robert Fico a mai precizat că respinge pactul UE privind migraţia şi că împărtăşeşte aceleaşi opinii ca Viktor Orban cu privire la Ucraina.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost