Comisia Europeană consideră că „Legea suveranităţii” din Ungaria este contrară legislaţiei europene

Comisia Europeană a anunțat, joi, că a deschis o procedură de infringement împotriva Ungariei, din cauza Legii suveranității, considerată contrară legislației UE.

Astfel, CE a anunţat, joi, că consideră legea ungară privind „protecţia suveranităţii naţionale” contrară legislaţiei europene, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Comisia a precizat că a trimis Ungariei o notă oficială privind deschiderea unei proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor (infringement), pe motiv că legea contravine valorilor democratice şi drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene.

O purtătoare de cuvânt a Comisiei a explicat că aceasta şi-a exprimat, după o „evaluare aprofundată”, îngrijorarea privind conformitatea noii legi cu „principul democraţiei, drepturile electorale, respectarea Cartei Drepturilor Fundamentale a UE, protecţia datelor în Uniune şi mai multe reguli aplicabile pieţei interne”.

Pe de altă parte, partidul de guvernământ de la Budapesta, FIDESZ, apreciază că legea adoptată în decembrie anul trecut este necesară pentru protecţia împotriva amestecurilor străine în politica Ungariei. Actul normativ prevede înfiinţarea unei autorităţi de supraveghere pentru prevenirea imixtiunilor în procesul electoral.

Guvernul ungar are la dispoziţie două luni pentru a răspunde la notificarea din partea Comisiei.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Comisia Europeană consideră că „Legea suveranităţii” din Ungaria este contrară legislaţiei europene”

  1. Deci, în Ungaria s-a putut adopta o lege a suveranității, în România nu s-a putut adopta proiectul de lege formulat de av. Dan M.V. Chitic şi introdus de deputatul dat afară din PSD pentru susținere, Dumitru Coarnă. Au sărit atunci ca arşi toți patrihoții din PSD, PNL, USR şi udmr. Nu, noi nu avem nevoie de suveranitate, mai bine rămânem sclavi.

  2. Corect , se pare ca ungurii ” sustinuti diplomatic ” de austrieci , ” stiu de vor ” avem si noi in Constitutie ” SUVERANITATEA , INTEGRITATEA ” etc, etc , dar ” se pare ca noi ne desteptam mereu mai greu ” vorba imnului national , ca ” INDEMN ” Destaptate romane ” .Dar fiecare dupa ” desteptarea sa ” ca om , ca familie , ca popor . Dar se pare Ungurii co-natinonalii nostri istorici de vreo cateva sute de ani ” SUNT SI TREJI ” SI mai CONTRAS -EC „paradoxal chiar castiga din toate ca la votarea DE 50 MILIARDE EURO -UKRAINA , cu ” concesiuni facute UNGARIEI ” dar vorba crestina ” Omul sfiinteste locul ” cu axioma ” si poporul prin conducator „

Comentariile sunt închise.