Sorin Lavric (AUR), despre taxa pe carbon recomandată de FMI: Această sinistră obsesie ecologică este un mijloc sigur de înrobire financiară

Senatorul Sorin Lavric (AUR) critică recomandarea FMI privind impunerea unei taxe de carbon în anumite domenii, spunând că obsesia ecologică amprenta de carbon este un mijloc sigur de înrobire financiară.

„Probabil că va veni o zi când vom plăti o taxă pentru depășirea unui anumit număr de respirații zilnice, căci, ce să-i faci, și ele emană CO2. Apoi se va trece la taxa pe toalete publice (nevoi fiziologice: micțiune, defecație, flatulență), ele însele fiind o sursă indubitabilă de CO2”, spune Sorin Lavric.

Redăm integral comunicatul de presă transmis de senatorul Sorin Lavric:

„FMI (Fondul Monetar Internațional) vrea să-i aducă pe români la sapă de lemn. Dovada: de curând această instituție tiranică i-a cerut Guvernului să ne pună bir pe orice emisie de CO2 avându-și originea într-un combustibil fosil (gaze, cărbuni, derivați din petrol). Ce nu știu mulți este că tot ceea ce înseamnă producție, transport și construcție în această lume se face cu emisie de CO2. De la haine la aparate casnice, de la mâncarea gătită la apa îmbuteliată, totul presupune o activitate ce e însoțită de eliberarea de CO2, din care majoritatea provine din arderea de combustibili fosili. Vorba proverbului, nu iese fum fără foc.

Aberația merge până într-acolo încât ni se reproșează că indirect, prin cumpărarea unor produse ca cele amintite mai sus, suntem răspunzători de gazele emise în trecut, în cursul procesului de producție. Deci vom plăti taxe pentru o vină care își are originea într-un trecut la care nu am contribuit cu nimic. Probabil că va veni o zi când vom plăti o taxă pentru depășirea unui anumit număr de respirații zilnice, căci, ce să-i faci, și ele emană CO2. Apoi se va trece la taxa pe toalete publice (nevoi fiziologice: micțiune, defecație, flatulență), ele însele fiind o sursă indubitabilă de CO2.

Iată unde ne va împinge această sinistră obsesie ecologică: amprenta de carbon va fi un mijloc sigur de a ne înrobi financiar. Ceea ce părea neverosimil acum câțiva ani a început acum să fie perceput ca ceva firesc. Totul se răstoarnă cu fundul în sus. Diavolul s-a travestit în heruvim ecologic, purtând pe frunte, în loc de nimb, afurisita amprentă de carbon.”

Reamintim că experţii Fondului Monetar Internaţional au recomandat autorităţilor de la Bucureşti o eventuală impozitare progresivă a veniturilor personale, creşterea veniturilor din TVA, inclusiv prin taxarea mai multor produse cu cota standard de 19%, şi introducerea unei taxe pe carbon în transporturi şi construcţii, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost