Curtea Supremă din Alabama, decizie istorică: Embrionul este un copil. Fiecare fiinţă umană, încă din momentul concepţiei, este făcută după chipul lui Dumnezeu

Curtea Supremă din Alabama a hotărât că, potrivit legii statale, embrionii sunt copii, decizia fiind motivată de faptul că fiecare fiinţă umană, încă din momentul concepţiei, este făcută după chipul lui Dumnezeu, notează Hotnews.ro.

„Poporul din Alabama a declarat că politica acestui stat este că viaţa umană nenăscută este sacră. Copiii nenăscuți sunt copii, fără excepții bazate pe stadiul de dezvoltare, locul unde se află sau alte caracteristici secundare”, se menționează în hotărârea Curții Supreme.

La baza hotărârii de vineri din Alabama se află o plângere formulată de trei cupluri împotriva unei clinici care realizează fertilizări in vitro. Ele au citat în susţinerea lor o lege din 1872 privind decesele minorilor imputabile unei greşeli şi au depus plângere după ce alt pacient, care a intrat într-un loc de depozitare al clinicii, le-a distrus în mod accidental embrionii.

Un tribunal a respins mai întâi plângerea, stabilind că embrionii nu pot fi consideraţi o „persoană” sau un „copil”. Însă, vineri, cu o majoritate de 7 la 2, Curtea Supremă a Alabamei a apreciat, din contră, că legea cu privire la moartea infantilă „se aplică tuturor copiilor nenăscuţi, fără limită”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Curtea Supremă din Alabama, decizie istorică: Embrionul este un copil. Fiecare fiinţă umană, încă din momentul concepţiei, este făcută după chipul lui Dumnezeu”

Comentariile sunt închise.