După Franța, Spania interzice anumite zboruri interne, pentru reducerea emisiilor de carbon

Spania a decis să interzică unele zboruri interne pe distanțe scurte, măsura făcând parte dintr-un plan mai amplu privind reducerea emisiilor de carbon.

Astfel, pe distanțele care se pot parcurge cu trenul în mai puțin de 2 ore și jumătate sunt interzise cursele aeriene, notează Antena 3.

Potrivit sursei citate, decizia Spaniei de a interzice unele zboruri interne pe distanțe scurte este parte a unui plan mai amplu de reducere a emisiilor de carbon și de încurajare a utilizării transportului feroviar, care este mai puțin poluant. Conform noilor reguli, zborurile pentru care există o alternativă feroviară care durează mai puțin de două ore și jumătate vor fi interzise, cu excepția cazurilor în care există conexiuni cu aeroporturi hub care facilitează rutele internaționale.

Această mișcare vine în urma unor inițiative similare adoptate de alte țări europene, cum ar fi Franța, care a interzis zborurile interne pe rute care pot fi parcurse cu trenul în mai puțin de două ore și jumătate. Acest tip de măsuri este parte a eforturilor mai largi de combatere a schimbărilor climatice și de promovare a transportului sustenabil.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost