Grecia este pe punctul de a legaliza CĂSĂTORIILE între persoane de același sex

Parlamentul Greciei va vota, joi, proiectul de lege, introdus de premierul Kyriakos Mitsotakis. Confruntându-se cu disidența membrilor propriului său partid de centru-dreapta, el va trebui să se bazeze pe sprijinul opoziției de stânga pentru a-l trece.

15 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au legalizat deja căsătoria între persoane de același sex. În total, căsătoria între persoane de același sex este permits în 35 de țări din întreaga lume. Grecia a rămas în urma vecinilor europeni, în mare parte din cauza opoziției puternice a Bisericii Ortodoxe din Grecia.

Dacă legea va fi adoptată săptămâna aceasta, va deveni prima țară majoritar creștin-ortodoxă și prima din sud-estul Europei care va avea egalitate între căsătorii. Cuplurilor de același sex li s-ar permite, de asemenea, în mod legal să adopte copii, dar nu și să aibă un copil printr-o mamă surogat – un recurs care este legal aici numai pentru cuplurile heterosexuale care au o nevoie medicală de reproducere asistată.

„Grecia din punct de vedere geografic se află în sud-est, dar din punct de vedere cultural și politic aparține vestului”, spune Alex Patelis, consilierul economic principal al primului ministru și membru al comitetului care a elaborat proiectul de lege privind căsătoria.

***

Încă o dovadă a faptului că politicienii sunt controlați și promovați de o forță din umbră care are propria agendă progresistă. Cum e altfel posibil că liderul coaliției de dreapta să fie un promotor al globalismului în ciuda opoziției celor ce l-au ales?

Încă o dovadă a faptului că e absolut necesară menționarea în Constituția României a faptului că doar un bărbat și o femeie se pot căsători.

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost