Iohannis, despre președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu (PNL), anchetat de DNA pentru mită de zeci de milioane de lei: Nu cred că afectează semnificativ, fiindcă aceste chestiuni nu se îndreaptă spre activitatea politică

Președintele Klaus Iohannis, care până mai recent se recomanda un luptător împotriva penalilor și infractorilor din politica românească, pare că și-a îndulcit tonul, mai ales când vine vorba despre liberali anchetați de DNA, așa cum este cazul președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Date despre dosarul Iulian Dumitrescu au fost date publicității joi, 1 februarie, atunci când au început perchezițiile de sediul la sediul Consiliului Județean Prahova, într-o anchetă privind luarea de mită.

Ulterior, DNA a transmis, printr-un comunicat de presă, că Iulian Dumitrescu este cercetat sub control judiciar pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals în declaraţii. Potrivit DNA, președintele CJ Prahova ar fi pretins unui om de afaceri suma de 47.500.000 de lei, din care a primit peste 16 milioane de lei, potrivit Agerpres.

Joi, într-o conferință de presă susținută la Bruxelles, președintele Iohannis a fost întrebat dacă ancheta DNA va afecta imaginea coaliției PSD-PNL, acum, înainte de alegeri.

„Nu cred că afectează semnificativ, fiindcă aceste chestiuni nu se îndreaptă, cel puțin din câte am înțeles din știri, spre activitatea politică, ci spre activitatea economică, și aici fiecare trebuie să răspundă dacă este întrebat de procurori. Nu-mi imaginez că va avea o astfel de acțiune vreo implicare politică semnificativă. Sigur, vor fi unii care vor încerca să facă legături, însă trebuie să admitem faptul că procurorii au tot dreptul să verifice persoane și politice dacă apar niște semnale clare”, a răspuns președintele Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Opinia președintelui Iohannis despre penali era cu totul alta în urmă cu 5-6 ani. De exemplu, la o dezbatere pe tema „România educată”, din 5 decembrie 2018, președintele Iohannis declara că „s-a săturat de atâția penali și infractori în vârful politicii românești.”

De altfel, în 2022, Iohannis a promulgat „fără penali în funcțiile locale și fără penali în Parlament”, lege care interzice persoanelor condamnate definitiv să mai candideze și să fie alese în funcții publice.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Iohannis, despre președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu (PNL), anchetat de DNA pentru mită de zeci de milioane de lei: Nu cred că afectează semnificativ, fiindcă aceste chestiuni nu se îndreaptă spre activitatea politică”

Comentariile sunt închise.