Parlamentul Italiei a aprobat legea „vandalilor ecologici”. Amenzi de până la 60.000 de euro pentru distrugerea monumentelor

Parlamentul Italiei a aprobat, recent, o lege a „vandalilor ecologici”, ce introduce sanc­ţiuni dure pentru persoanele care deteriorează monumente şi situri culturale.

Actul normativ vine ca răspuns la acțiu­nile repetate ale activiştilor de mediu care au stropit cu vopsea sau au deteriorat monumente, clădiri şi opere de artă, inclusiv Fontana di Trevi din Roma, Palazzo Vecchio din Florenţa şi Opera Scala din Milano, informează agenția Reuters, citată de Ziarul Lumina.

Proiectul prevede amenzi de până la 40.000 de euro pentru deteriorarea monumentelor și de 60.000 de euro dacă patrimoniul este distrus. Anterior, amenzile erau între 1.500 şi 15.000 de euro. Noua lege stipulează, de asemenea, că Ministerul Culturii poate folosi veniturile obţinute din amenzi pentru a curăţa şi a repara monumentele vandalizate.

„Astăzi este o zi frumoasă pentru cultura italiană şi, în special, pentru patrimoniul artistic şi arhitectural al naţiunii noastre”, a declarat ministrul culturii, Gennaro Sangiuliano, după votarea proiectului legislativ.

Activiştii pentru climă, care cer guvernelor să renunţe la folosirea combustibililor fosili şi să lupte împotriva schimbărilor climatice, au organizat în 2023 proteste similare în toată Europa, vizând Poarta Brandenburg din Berlin, precum şi o serie de picturi celebre din Londra şi Viena.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Parlamentul Italiei a aprobat legea „vandalilor ecologici”. Amenzi de până la 60.000 de euro pentru distrugerea monumentelor”

Comentariile sunt închise.