Ursula von der Leyen vrea ca statele membre să facă achiziții militare COMUNE, similare cu cele pentru cumpărarea de vaccinuri

Șefa CE, Ursula von der Leyen, vrea ca statele membre să facă achiziții militare comune, similare cu cele făcute pentru cumpărarea de vaccinuri.

Ursula von der Leyen, a anunțat, miercuri, că va propune în următoarele săptămâni promovarea achiziţiilor militare comune, în cadrul primei strategii industriale comunitare de apărare, informează agenția EFE, citată de Agerpres.

„Ameninţarea războiului poate nu este iminentă, dar nu este imposibilă. Nu trebuie să exagerăm riscurile războiului, dar trebuie să ne pregătim pentru ele”, a spus Ursula Von der Leyen într-o dezbatere în Parlamentul European, la Strasbourg.

Șefa CE a subliniat că Europa trebuie să „cheltuiască mai mult, să cheltuiască mai bine, să cheltuiască european”, motiv pentru care va prezenta în curând diferite propuneri în cadrul primei strategii industriale de apărare a UE.

Potrivit lui Von der Leyen, strategia se va concentra, ca şi programul european de investiţii în apărare care o va însoţi, pe acordarea de prioritate licitaţiilor militare comune.

„La fel cum am făcut cu vaccinurile sau gazele naturale. Acest lucru ne va ajuta să reducem fragmentarea şi să creştem interoperabilitatea”, a explicat Ursula Von der Leyen.

Von der Leyen a anunţat, de asemenea, crearea unui birou de inovare în apărare la Kiev, care va „aduce Ucraina şi mai aproape de Europa şi va permite tuturor statelor membre să profite de experienţa Ucrainei pe câmpul de luptă şi de cunoştinţele acesteia în domeniul inovaţiei industriale în apărare”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Ursula von der Leyen vrea ca statele membre să facă achiziții militare COMUNE, similare cu cele pentru cumpărarea de vaccinuri”

  1. Dupa furturile cu vaccinurile antiCovid acum Ursula von der Leyen vrea sa mai fure bani si cu achiziţiile militare comune. Asta in afara de a fura mai stie ceva?

  2. Aceeasi ” procedura ” ca la vaccin , cu impactele ” politice, medicale , sociale , financiare ” de astazi , numai ca ” banii au zburat la multi-nationale americane la vaccin ” si vor zbura ” la multi-nationale americane ” la armament .De fapt , EC , este vaca de ” muls ” a marii democratii americane ” pentru iesirea lor din marea criza financiara ” sau daca nu o acceptam „exista si varianta ” democratica/ razboinica ” intrarea noastra in cel de-al treilea razboi mondial ” EI OFERA FIECARE VARIANTA , NOI O ” ACCEPTAM ” european , mai bine ” VACA DE MULS ” decat ” VACA OMORATA ” ca in alte doua razboaie mondiale pe teritoriul european .

Comentariile sunt închise.