Slujbă de pomenire a eroilor martiri Horea, Cloșca și Crișan, la 239 de ani de la moarte

Miercuri, 28 februarie 2024, la Alba Iulia, a avut loc o ceremonie comemorativă dedicată revoluționarilor Horea, Cloșca și Crișan, conducători ai Răscoalei țărănești din Transilvania de la anul 1784, a anunțat Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.

Cu prilejul împlinirii a 239 de ani de la martiriul lui Horea și Cloșca, a fost oficiată o slujbă de pomenire la monumentul de pe Dealul Furcilor. Ceremonia religioasă a fost oficiată, începând cu ora 11.45, de către un sobor de preoți, în fruntea căruia s-a aflat părintele Teofil Slevaș, protopop al Alba Iuliei.

În continuare, au fost rostite alocuțiuni privind evenimentele petrecute în timpul Răscoalei de la 1784, după care au fost depuse coroane și jerbe de flori la monumentul închinat lui Horea, Cloșca și Crișan. Și în acest an, manifestarea dedicată eroilor transilvăneni s-a bucurat de prezența oficialităților județene și locale și a membrilor Societății cultural-patriotice „Avram Iancu” – filiala Alba Iulia. Evenimentul a fost organizat de Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost