Vasile Bănescu, revoltat mai mult de modul în care presa a informat despre legalizarea căsătoriei între homosexuali, decât de legea în sine

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacționat la informația privind legalizarea căsătoriei între homosexuali, manifestându-și indignarea mai mult față de modul în care presa a relatat despre acest subiect, decât față de legea adoptată, joi, de Grecia.

Sintagma „țară ortodoxă” nu are absolut nicio relevanță în context, subliniază Vasile Bănescu.

Titlu supra-realist: „Grecia, prima ţară ortodoxă care legalizează căsătoria între persoane de acelaşi sex”.

Sintagma „țară ortodoxă” nu are absolut nicio relevanță în context. Nu comunitatea creștină a acestei țări a votat și legalizat nefirescul, ci politicienii influențați de zgomotoasele nuclee ideologice care i-au impresionat mai mult decât adevărul însuși.

Statul modern nu are nicio trăsătură religioasă, deci, prin natura sa, e a-moral.

Un stat/ guvern „înțelept”, deși a-religios, are în mod firesc grijă să nu-și fragilizeze până la disoluție structura socială fundamentală care este „familia naturală”, prin care orice societate rezistă în istorie și merge înainte, deci să nu se autosaboteze prin privilegierea ideologiilor în defavoarea realității”, a transmis, vineri, pe Facebook, Vasile Bănescu.

În continuare, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a ținut să sublinieze că „sub soare, în lumea creată de Dumnezeu, este și va fi mereu loc pentru toți, oricât am fi de diferiți.”

„Venerabila instituție a căsătoriei, deschisă exclusiv unirii dintre un bărbat și o femeie, a fost întemeiată la începutul umanității și a funcționat timp de milenii cu scopuri prin excelență nobile, fondate pe natura umană și pe rațiunile înalte ale firescului care presupune nu doar vitala perpetuare biologică, ci și formarea morală și educația realistă a copiiilor ce vor deveni adulți.

Progresul omenirii nu are absolut nicio legătură cu progresismul care îl sabotează, așa cum ordinea nu are nicio legătură cu haosul.

Sub soare, în lumea creată de Dumnezeu, este și va fi mereu loc pentru toți, oricât am fi de diferiți. Esențial și problematic e să înțelegem sensul existenței noastre în ea. Și să nu mai confundăm programatic libertatea alegerilor făcute în sfera intimă cu „libertatea” impunerii lor ca normă în sfera publică.

În miezul firescului nu stă doar mult invocata libertate, ci, inseparabilă de ea, și mult ignorata responsabilitate. Nu e chiar un secret că punerea lor în conflict are efecte devastatoare atât în plan personal, cât și comunitar.

Oricât ne-am seda ideologic, nu ne putem sustrage realității implacabile și „legii morale” care ne avertizează de câte ori o încălcăm. Deloc întâmplător”, a explicat Vasile Bănescu.

Reacția lui Vasile Bănescu a venit în contextul în care Grecia a legalizat căsătoriile între persoanele de același sex, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Vasile Bănescu, revoltat mai mult de modul în care presa a informat despre legalizarea căsătoriei între homosexuali, decât de legea în sine”

Comentariile sunt închise.