Alegeri istorice în Portugalia. Sondajele indică victoria Alianței conservatorilor și înfrângerea socialiștilor

Duminică, 10 martie,  în Portugalia au loc alegeri parlamentare anticipate, sondajele de opinie indicând o victorie a conservatorilor și înfrângerea socialiștilor, anunță agențiile de presă internaționale.

Peste 10 milioane de portughezi cu drept de vot sunt chemați să îi aleagă pe cei 230 de membri ai parlamentului- Assembleia da Republica (Adunarea Republicii), anunță dpa, citată de Agerpres.

Predicţiile indică o victorie strânsă a Alianţei Democratice, de orientare conservatoare, însă sondajele arată că nu va exista o majoritate.

Pe de altă parte, se estimează că partidul conservator Chega, condus de André Ventura, poate să obțină 20% din voturi la alegerile de duminică.

André Ventura anunța, la începutul lunii ianuarie, că va retrage fonduri publice de la asociaţiile care lucrează pentru egalitatea de gen și că  „migranții cărora nu le place steagul și istoria Portugaliei.”

Andre Ventura şi-a motivat participarea la alegeri deoarece cred că „victoria este posibilă”, după cum a relatat RostOnline.

Partidul conservator Chega este a treia forţă politică din Parlamentul Portugaliei, unde deţine 12 mandate.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost