„Cultura” anihilării simbolurilor și trăirii naționale

În școala românească a anului 2024, mesaje precum „Să nu ne uităm eroii” și „Basarabia e România” înseamnă un „atentat la independența, suveranitatea și integritatea națională a țării” și cultivă violența și intoleranța”. Este răspunsul pe care l-a primit tânărul Vlad Țăranu, elev în clasa a X-a a Colegiului Tehnic „George Barițiu” din Baia Mare, care adusese în școală câteva autocolante conținând sloganurile menționate.
Conducerea școlii nu s-a limitat în a critica „derapajul” patriotic al elevului, ci a mers mai departe pedepsindu-l cu scăderea notei la purtare și chiar obligându-l să urmeze consiliere psihologică.
Prețuirea față de cei căzuți pe câmpurile de luptă și pentru idealul nostru național devine o crimă. Iată încotro duce această contracultură a anulării și a înlocuirii cu forme hidoase, imorale și distrugătoare.
Neomarxismul țintește să șteargă sau să murdărească tot ceea ce ține de trecutul nostru, de înaintași, de valori, dar și de viitorul nostru ca națiune. Și să substituie conștiința națională cu așa-zisa conștiință europeană.
Astăzi un elev este sancționat în școală.
Ce va urma mâine?
Dragoş Moldoveanu

About Dragoş Moldoveanu

Politolog, eseist, n. 1985. Traducător al volumului „Mişcarea conservatoare”, Paul Gottfried (Ed. Logos, Bucureşti, 2009) şi autor al cărţii "Cesare Borgia. Prinţul Renaşterii (vol. 1)" (Ed. Rost, Bucureşti, 2014). Fondator al Asociaţiei "Institutul pentru Studii Renascentiste".

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „„Cultura” anihilării simbolurilor și trăirii naționale”

  1. Nu mai e nimic de mirare.Această acțiune mizerabilă și de neacceptat a conducerii școlii,vine ca o continuare a deciziei de studiere de către liceeni,ca materie obligatorie a istoriei evreilor.

Comentariile sunt închise.