Marșul pentru viață 2024, în București și în mai multe orașe din întreaga țară

Sâmbătă, 30 martie 2024, zeci de mii de oameni au participat la Marșul pentru viață, în București și în mai multe orașe din întreaga țară.

„Marșul pentru viață”, aflat la cea de-a 14-a ediție, a avut ca temă „Construim împreună pentru viață”.

București

Mii de oameni s-au adunat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, de unde au pornit în marș către Parcul Izvor. În Capitală, evenimentul a fost organizat de Asociația „Studenți pentru viață” și de Asociația „România pentru viață”.Marșul s‑a încheiat cu recitalul „Live for life”, susținut de interpreta Ana Nuță, formația de muzică populară „Flori din rai” și Grupul psaltic de copii „Tronos Junior”.

Iași

La Iași, Marșul pentru viață a adunat, și în acest an, un număr impresionant de participanți, estimându-se că aproximativ 5.000 de oameni au venit la marș.

„Ne aflăm în această zi și noi în fața acestei mărturii de a afirma acest adevăr axiomatic: viața este un dar de la Dumnezeu și neprimirea acestui dar are consecințe tragice în viața noastră și a celor din jur. De aceea, mărturia noastră de astăzi, a celor puțini sau mulți, câți ne-am adunat în numele acestui crez, este importantă, binevenită și necesară. Este bine să înțelegem de ce suntem aici, să ne susținem acest crez și să facem tot ceea ce ține de noi pentru ducerea până la capăt a acestui adevăr. Știm sigur că Dumnezeu este alături de noi, când stăruim în afirmarea adevărului, știm sigur că Dumnezeu primește pocăința fiecăruia care s-a abătut de la adevăr. Pocăința însemnând transformare lăuntrică și lucrare cu putere pe calea adevărului și cu aceste înțelesuri pornim la acest marș, nădăjduind că fiecare pas al nostru este spre trezvia și trezirea conștiințelor care vor să nege acest adevăr în care primim sau ratăm întâlnirea noastră cu Bunul Dumnezeu”, a spus PS Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, potrivit Doxologia.

În Arhiepiscopia Iașilor, „Marșul pentru viață” a avut loc în 19 localități: Iași, Vlădeni, Bazga-Răducăneni, Țuțora, Podu Iloaiei, Țibănești, Scânteia, Pașcani, Hârlău, Botoșani, Dorohoi, Darabani, Săveni, Iacobeni, Ștefănești, Piatra-Neamț, Târgu-Neamț, Petricani, Borca.

Constanța

La Constanța, Marșul pentru Viață a avut loc începând cu ora 13:00 și a fost organizat de Arhiepiscopia Tomisului, Biroul de consiliere și informare „Sfinții Părinți Ioachim și Ana”, cu sprijinul altor asociații afiliate la Mișcarea Provita din România-Constanța. La eveniment, alături de sute de oameni, a participat și ÎPS Teodosie.

Deva

Sute de oameni au participat la Marșul pentru viață organizat în Deva. În județul Hunedoara, astfel de evenimente au fost organizate în Brad, Orăștie, Hațeg, Petroșani, Lupeni, Vulcan, Uricani și în comunele Ilia, Dobra şi Ghelari.

Cluj Napoca

Sute de oameni au participat și la Marșul pentru viață organizat în Cluj Napoca. La eveniment a participat și ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

„După ce a creat Dumnezeu pe bărbat și pe femeie, i-a binecuvântat și le-a zis creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul. A șasea poruncă ne spune să nu ucidem! Viața dată de Dumnezeu are valoare, este strigător la cer să ucizi. În această zi ne-am adunat să milităm pentru viață. Am fost odată 22 de milioane și acum nu mai suntem, deși ne-am dori să fim din nou”, a spus ÎPS Părinte Andrei.

După încheierea marșului, tot în fața Catedralei Mitropolitane, pentru a sublinia rolul și importanța manifestării, alocuțiuni au rostit mai mulți reprezentanți din partea unor organizații pro-viață.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost