Mitropolitului Petru al Basarabiei, despre hotărârile Sfântului Sinod și alocarea de 230 noi posturi clericale: Un reper important pentru menținerea unității spirituale în rândul credincioșilor basarabeni, sub oblăduirea canonică a Bisericii Mamă

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, a apreciat recentele hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind un reper important în eforturile de menținere a unității și coeziunii spirituale în rândul credincioșilor basarabeni, sub oblăduirea canonică a Bisericii Mamă.

În legătură cu deciziile referitoare la comunitățile românești din Republica și Ucraina, ÎPS Părinte Petru a subliniat angajamentul Patriarhiei Române față de aceste comunități, demonstrând grijă și preocupare constantă pentru binele credincioșilor ortodocși români din afara granițelor țării, potrivit unui comunicat de presă.

„Suntem profund recunoscători Sfântului Sinod pentru hotărârea de reafirmare a canonicității clerului și credincioșilor care se identifică cu Biserica Ortodoxă Română. Această hotărâre reprezintă un reper important în eforturile noastre de menținere a unității și coeziunii spirituale în rândul credincioșilor basarabeni, sub oblăduirea canonică a Bisericii Mamă”, a declarat ÎPS Părinte Petru.

ÎPS Petru a mulțumim  Patriarhui Daniel pentru „susținerea și dragostea părintească necondiționată” manifestată față de poporul ortodox din Basarabia.

„Preafericirea Sa a fost întotdeauna preocupat de starea duhovnicească a credincioșilor români din Republica Moldova și de calitatea pastorației în regiune. Este un Întâistătător al faptelor tăcute, al blândeții, smereniei și înțelepciunii, iar aceasta se reflectă în susținerea constantă acordată Mitropoliei Basarabiei”, a menționat ÎPS Petru.

Totodată, ÎPS Petru a subliniat că aprobarea a 200 de noi posturi clericale și 30 neclericale este văzută ca un gest de recunoaștere a eforturilor și contribuției aduse de clericii care au aderat sau intenționează să adere la Biserica Ortodoxă Română din Basarabia.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost