Protest AUR față de nominalizarea Ramonei Chiriac pentru alegerile europarlamentare: Se află în incompatibilitate! Reacția Reprezentanței CE în România

AUR a protestat, miercuri, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, față de nominalizarea șefei instituției, Ramona Chiriac, pe lista PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare, explicând că aceasta se află în incompatibilitate.

Propunerea sa ca vârf de listă pentru europarlamentare de către alianţa antidemocratică şi toxică PSD – PNL nu-i permite Ramonei Chiriac să-şi exercite obiectiv atribuţiile care revin funcţiei, a transmis, AUR, printr-un comunicat de presă.

„Ramona Chiriac primeşte acum tainul de la Ciolacu şi Ciucă pentru ceea ce, în ochii oricărui om raţional, este un evident trafic de influenţă consumat. Solicităm Direcției Naționale Anticoruptie să se autosesizeze în acest caz pentru demararea unei investigații legate de comiterea unor posibile fapte de corupție de către doamna Chiriac. În loc să-şi îndeplinească atribuţiile funcţiei, doamna Chiriac a închis ochii la abuzarea democraţiei româneşti de către Guvernul PSD – PNL condus de Ciolacu. Dau ca exemplu OUG de comasare a alegerilor şi care încurajează traseismul politic. Ea ar fi trebuit să fie prima care ia poziţie. Şi nu e vorba doar despre ce se întâmplă acum înainte de europarlamentare. La fel a făcut şi pe zona bugetară: suntem în al cincilea an de când s-a declanşat procedura de infringement împotriva României pentru deficit bugetar excesiv. Ca să nu mai spunem că Ramona Chiriac nu a scos un cuvinţel despre punerea Justiţiei sub control politic de către Iohannis şi Ciolacu. De asemenea, a asistat pasivă la încălcarea unor decizii ale CJUE care statuează dreptul cetăţenilor europeni de a plăti cash orice achiziţie sau tranzacţie pe care o fac”, a declarat deputatul Adrian Axinia (AUR), candidat la alegerile europarlamentare.

La scurt timp după ce a avut loc protestul, Reprezentanța CE a transmis un comunicat de presă că Ramona Chiriac intră în concediu fără plată, pentru a putea candida la alegerile europarlamentare.

„Ca orice cetățean european, funcționarii și agenții temporari ai Comisiei Europene au dreptul de a candida în alegeri.

Doamna Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, a comunicat deja decizia de a candida la alegerile pentru Parlamentul European către forurile ierarhice superioare și serviciile relevante ale Comisiei Europene.

În același timp, ținând cont de prevederile Regulamentului de stabilire a Statutului funcționarilor și a Regimului aplicabil celorlalți agenți ai Comunității Economice Europene și ai Comunității Europene a Energiei Atomice, dar și de procedurile interne ale Comisiei Europene, doamna Chiriac a solicitat suspendarea din activitate prin aprobarea de concediu fără plată din motive personale cu caracter imperios, conform prevederilor articolului 17 ale sus-numitului regulament.

Doamna Mara Roman, șefa adjunctă a Reprezentanței Comisiei Europene în România, va asigura continuitatea activității”, se precizează în comunicatul transmis de CE.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost