Salvați Copiii solicită educație sexuală în școli, FĂRĂ acordul părinților în cazul copiilor cu vârstă mai mare de 14 ani

Organizația Salvați Copiii a lansat, joi, campania „Vrem educație pentru sănătate în scoli!”, prin care solicită accesul nelimitat al adolescenților de peste 14 ani la programe de educație pentru sănătate, fără necesitatea acordului părinților.

În Uniunea Europeană, 20 de state au inclus în curriculum-ul școlar educația pentru sănătate, cu participare obligatorie, care include și componenta educației sexuale, se menționează într-un comunicat transmis de Salvați Copiii.

Potrivit sursei citate, la vârsta de 15 ani, 1 din 4 băieți români și 1 din 7 fete au declarat că au avut contact sexual neprotejat. La nivelul Uniunii Europene, aproape jumătate din nașterile la mame sub 15 ani (45%) se înregistrează în România.

În acest context, Salvați Copiii lansează campania Vrem educație pentru sănătate în școli!, prin care solicită accesul nelimitat al adolescenților de peste 14 ani la programe de educație pentru sănătate, fără necesitatea acordului părinților.

„Educația pentru sănătate este un drept al adolescenților, nu o stigmă socială. Este important să acționăm în beneficiul copiilor noștri, și nu în virtutea unor prejudecăți sociale care îi pot pune pe copii în situații de risc. Accesul la informație înseamnă sănătate, cunoaștere a drepturilor și securitate”, spune Andreea Raicu, ambasadorul campaniei.

Organizația Salvați Copiii susține că potrivit cercetărilor recente, 77% dintre români sunt de acord cu predarea educației despre sexualitate în școală, cu condiția ca această materie să fie fundamentată științific, incluzând noțiuni privind riscurile începerii vieții sexuale, protecția în fața bolilor, reproducerea, avortul, identitatea de gen și implicând participarea unor profesioniști din domeniul psihologiei și al medicinei.

Programe  de educație sexuală în Uniunea Europeană:

Disciplina din programa școlară în cadrul căreia se predă educația sexuală, precum și competențele cadrelor didactice implicate, de asemenea, variază pe întreg continentul european. Uneori, educația sexuală este predată ca disciplină aparte, dar de cele mai multe ori, este integrată în alte discipline. Pare evident faptul că educația sexuală ar trebui integrată în biologie, dar în UE aceasta nu este o regulă, se menționează în comunicatul de presă.

Educația sexuală poate fi predată separat sau poate fi integrată în multe alte discipline: educație civică, orientare socială sau abilități sociale, (promovarea) sănătății, filosofie, religie, limbă sau educația sportivă. În UE, 20 de state au inclus în curriculum-ul școlar educația pentru sănătate, cu participare obligatorie, care include și componenta educației sexuale: Croația, Irlanda, Franța, Suedia, Finlanda, Belgia, Olanda, Germania, Polonia, Cehia, Austria, Portugalia, Slovenia, Danemarca, Grecia, Estonia, Letonia, Malta, Cipru și Luxemburg. Celelalte state (Bulgaria, Italia, Spania, Slovacia, Ungaria, Lituania și România) permit participarea opțională la discipline care fac referire la aspecte ale educației sexuale.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Salvați Copiii solicită educație sexuală în școli, FĂRĂ acordul părinților în cazul copiilor cu vârstă mai mare de 14 ani”

 1. Sexualizarea minorilor – caci despre aceasta este vorba de fapt – de la cea mai frageda vârsta ( aproximativ 3 ani ) face parte din satanism, al carei reprezentant de frunte a fost în secolul trecut Aleister Crowley , fondatorul societatii Ordo Templi Orientis ( Ordinul Templierilor Orientali sau din Est ). Tot aici poate fi inclus incestul .
  Daca „educatia sexuala ” are ca scop sanatatea, de ce este ea obligatorie ? Pentru îndoctrinare, desigur.
  Tara noastra este deja pe un fagas extrem de periculos, în care asa numitele autoritati ale statului permit vicierea societatii prin mijloace variate, ce duc în final la imoralitate si la pagânism. În acest fel are loc erodarea sociala si a constiintei individuale , fapte ce pot fi constatate usor, unul dintre exemple fiind acest articol , mai bine spus continutul sau.
  Scoala, care are menirea de a pregati tineretul pentru etapa de adult , de a-i da necesarul de cultura generala si a-i deschide perspective, îl degradeaza, îl distruge ca individ , îl deconstientizeaza si îl transforma cu adevarat în ceva ce este mai prejos decât animalele, asa cum se spune în Talmud despre neevrei .
  Nu observ nici cea mai mica urma de rusine la personajele din imaginea ce însoteste articolul si care pretind a salva copiii. Ele nu pot fi decât niste suflete pervertite care au pierdut de mult cararea buneicuviinte, facându-ma sa ma cutremur la gândul ca fac parte nu doar din aceeasi specie cu mine, ci chiar si din acelasi popor .
  Însa si mai scandaloasa este lipsa de reactie a parintilor , ceea ce ma face sa cred ca acestia au devenit cu desavârsire paralizati de avalansa evenimentelor si ca prefera sa renunte la rolul pe care si l-au asumat , cel de educator-protector al copilului lor, pentru a-l transfera în întregime statului. Caci aceasta atitudine se pare ca simplifica mult lucrurile .

Comentariile sunt închise.