Sursele de alimentare cu apă ale unui oraș din Arizona, epuizate din cauza inteligenței artificiale

Un centru masiv de date al Microsoft din orașul Goodyear, Arizona, epuizează alimentarea cu apă a orașului deșertic pentru a-și susține eforturile de cloud computing și inteligență artificială.

O sursă familiarizată cu facilitatea Microsoft din Goodyear a declarat că aceasta a fost concepută special pentru a fi utilizată de Microsoft și OpenAI, finanțată puternic de Micosoft.

Inteligența artificială necesită o cantitate extraordinar de mare de energie care duce la supraîncălzirea serverelor. Pentru răcirea lor se consumă o cantitate foarte mare de apă. Microsoft a refuzat să facă publice datele despre consumul de apă al centrului său de date din Goodyear, pe motiv că consumul său de apă este o informație „confidențială”.

Dar, conform estimărilor comandate chiar de Microsoft, campusul de 113 hectare, care găzduiește în prezent două clădiri și este pe cale să găzduiască o a treia, ar consuma anual 212 de milioane de litri de apă potabilă odată ce clădirea finală va fi finalizată. Este o cantitate imensă de apă oriunde in lume, cu atât mai mult în Arizona, stat deșertic, în care criza de apă este cronică.

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Sursele de alimentare cu apă ale unui oraș din Arizona, epuizate din cauza inteligenței artificiale”

  1. Cum poți să fii atâta de prost să te bazezi pe ceva artificial,oamenii nu mai au demnitate,discernământ?

Comentariile sunt închise.