VIDEO/ Președintele Emmanuel Macron, anunț după întâlnirea cu Maia Sandu: Franța deschide o misiune permanentă de apărare la Chișinău

Președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța va deschide, în lunile următoare, o misiune permanentă de apărare la Chișinău.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comune cu Maia Sandu, anunță Radio Chișinău.

Cu această ocazie, președintele francez a reiterat sprijinul pentru Republica Moldova, fiind totodată semnate mai multe acorduri de cooperare, inclusiv în domeniul apărării.

„Deschiderea unei misiuni permanente de apărare la Chișinău în următoarele luni va permite să lucrăm mai eficient pentru a ne consolida cooperarea în ceea ce privește educația, formarea și interoperabilitatea forțelor noastre armate”, a declarat Emmanuel Macron.

La rândul său, Maia Sandu a declarat că Franța și Președintele Macron, personal, se numără printre cei mai apropiați susținători ai Republicii Moldova.

„Franța a fost ferm alături de noi în chestiunile de securitate după invazia neprovocată a Rusiei împotriva vecinei noastre, Ucraina”, a subliniat Maia Sandu, aflată în vizită la Paris, în perioada 7-8 martie.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost