Aliat sau „bomba surpriză” împotriva Ursulei von der Leyen? Ce carte va juca Giorgia Meloni la alegerile europene

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a făcut o serie de declarații surprinzătoare referitoare la alegerile europene din luna iunie și, mai ales, la sprijinul pentru realegerea Ursulei von der Leyen la conducerea CE, astfel încât este foarte dificil să se anticipeze ce carte va juca Giorgia Meloni.

În cele mai recente declarații făcute la postul italian Rai, Giorgia Meloni și-a schimbat discursul, explicând că modul în care a construit colaborarea cu Ursula von der Leyen nu are legătură cu alegerile.

„Am construit o colaborare cu Von der Leyen pentru că era de datoria mea să fac asta. Alegerile sunt altceva. Ursula Von der Leyen este candidatul pentru comisia PPE, în timp ce eu sunt președintele conservatorilor europeni care ar putea avea și propriul candidat, trebuie totuși să decidem asta”, a spus Giorgia Meloni, notează Gazeta Românească.

În premieră, Meloni vorbește despre un posibil candidat din partea conservatorilor europeni la conducerea CE, susținând că sprijinul pentru Ursula von der Leyen, de care se vorbește, nu este adevărat.

„Cine va fi președintele Comisiei Europene se va vedea pe baza votului cetățenilor, nu se va decide mai întâi la o masă”, a precizat Giorgia Meloni.

Încercările Ursulei von der Leyen de a avea sprijin de la Giorgia Meloni, potrivit multor analiști, au fost, așadar, legate de încercarea de a extinde o majoritate restrânsă pentru a include și ECR (conservatorii europeni- n.red),  comentează sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost