FOTO/ Peste 1500 de români au fost prezenți, la Paris, la slujba oficiată de PS Macarie. 500 de credincioși s-au împărtășit, într-o singură zi

Peste 1.500 de români au participat, duminică, la slujba oficiată de PS Macarie, Episcopul Europei de Nord, la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din La Courneuve, din Paris.

Potrivit unui comunicat transmis de parohie, pe Facebook, 500 de credincioși s-au împărtășit într-o singură zi.

„Duminică 7 aprilie 2024, În Duminica a treia din Postul Mare, închinată Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Macarie, episcopul ortodox român al Europei de Nord, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din La Courneuve, Paris. Înainte de începutul Sfintei Liturghii, la sfârșitul doxologiei, a fost scoasă spre închinare Sfânta Cruce și s-au cântat troparele `Mântuiește Doamne poporul tău` și `Crucii Tale ne închinăm`. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corala de copii a parohiei. La slujbă au fost prezenți 1500 de credincioși, dintre care 500 s-au împărtășit”, se precizează în comunicat.

La final, părintele paroh Mircea Filip a primit din partea Preasfințitului Părinte Macarie, „Crucea Nordului”, cea mai înaltă distincție a Episcopiei Europei de Nord, în semn de prețuire și înaltă apreciere pentru jertfa și slujirea comunității românești din Paris.

Tot duminică, Taina Sfântului Maslu a fost săvârşită de PS Macarie, împreună cu un sobor de 10 preoţi.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost