Germania a adoptat legea „autodeterminării”, pentru persoanele transgender, intersexuale și nonbinare. Copiii cu vârsta peste 14 ani își pot schimba sexul și numele, fără acordul părinților

Parlamentul german a adoptat, săptămâna trecută, legea identității de gen, prin care sunt impuse o serie de facilități pentru persoanele transgender, intersexuale și nonbinare, anunță Deutsche Welle.

Legea, susținută de cancelarul Olaf Scholz, a fost adoptată cu 374 de voturi pentru.

Potrivit sursei citate, printr-un act de „autodeterminare”, orice persoană își poate schimba sexul și numele. Mai mult, noua lege este valabilă și în cazul persoanelor nonbinare, care nu se identifică nici ca bărbați, nici ca femei.

Prevederile acestei legi sunt valabile inclusiv pentru copiii cu vârstă de peste 14 ani, care pot solicita schimbarea de sex chiar dacă nu au acordul părinților, însă instanța decide că „schimbările oficiale de sex și nume nu sunt împotriva bunăstării copilului.” Părinții care nu sunt de acord pot pierde custodia copiilor.

Schimbarea sexului nu este interzisă nici copiilor cu vârstă mai mica de 14 ani, însă în acest caz este nevoie ca cererea să fie depusă de reprezentanții legali.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost