Protocol cu Franța pentru controlul spațiului digital. Șefa CNA: Protejăm publicul de „conținutul dăunător”, mai ales într-un an electoral

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) intensifică controlul asupra spațiului digital, în acest sens fiind semnat un protocol de colaborare cu Autoritatea de Reglementare pentru Audiovizual şi Comunicaţii Digitale (ARCOM), instituția omoloagă din Franța.

Protocolul vizează transpunerea în legislația românească a directivelor europene privind media audiovizuală, precum și pentru a adapta în România practicile franceze în domeniu.

De altfel, încă din toamna anului trecut, CNA a anunțat, prin vocea lui Mircea Toma, că legea se modifică, astfel încât să transpună o Directivă UE, care extinde reglementările care se aplică pentru TV şi Radio şi asupra spaţiului digital, respectiv asupra platfomelor Facebook, Youtube, Instagram, după cum a relatat RostOnline.

În acest sens, în perioada 10-12 aprilie 2024, a avut loc o sesiune de lucru comună, organizată de CNA împreună cu ARCOM din Franța, la care a participat și Nicolas Warnery, ambasadorul Franței în România, potrivit unui comunicat transmis de CNA.

Cu această ocazie, președintele CNA, Monica Gubernat, a anunțat că instituția pe care o conduce și-a propus elaborarea unei strategii pe termen scurt, care va viza combaterea dezinformării, „mai ales într-un an electoral dens pentru România”.

„Prin colaborarea dintre CNA şi ARCOM ne angajăm să dezvoltăm şi să implementăm strategii eficiente pentru protejarea publicului larg de conţinutul audiovizual dăunător şi ilegal”, a spus șefa CNA, notează Agerpres.

La rândul său, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Nicolas Warnery, a subliniat importanţa noilor reglementări europene în domeniul furnizării de servicii media audiovizuale în perspectiva alegerilor la nivel naţional şi european din acest an. Printre provocări, acesta a menţionat „conţinutul mesajelor care incită la ură, dezinformarea, războiul hibrid, sau dezvoltarea platformelor online”.

Pe același subiect:

Cenzura ia avânt! Controlul CNA se extinde pe rețelele de socializare. Mircea Toma: „Datoria” de a reclama este la public Dacă regulile nu sunt respectate, materialele pot fi șterse și conturile desființate

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Protocol cu Franța pentru controlul spațiului digital. Șefa CNA: Protejăm publicul de „conținutul dăunător”, mai ales într-un an electoral”

  1. Conținutul dăunător il reprezinta membrii CNA care sunt complici la genocid in perioada pandemiei.

  2. Si nu numai.
    Orice opinie critică față de Gîndirea Unică sau care contravine acesteia este declarată Inamicul Public și vânata.
    Însă dacă ne uitam mai bine și ne amintim de anumite puncte esentiale ale istoriei, atunci ne dăm seama cu stupoare că această cenzură nu este decît aceeași INCHIZITIE care a funcționat atît se bine în ultimile cîteva sute de secole, de la Ignatiu de Loyola încoace, pentru a controla prin frică și a închide gurile prea slobode.
    Ce ar putea da în vileag enormitatea Siretlicului practicat cu atîta succes de păianjenii din umbră.

Comentariile sunt închise.