O nouă strategie de educație parentală a fost lansată în dezbatere publică. Ce este „parentalitatea”, concept creat în laboratoarele ideologice de la Bruxelles

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică o nouă strategie de educație parentată, care introduce în legislația națională conceptul de parentalitate, un termen promovat recent prin regulamente europene.

Noul proiect, intitulat „Strategia națională pentru susținerea părinților 2024-2030”, are ca premisă „Strategia Națională de Educație Parentală 2022-2030”, despre care RostOnline a scris aici.

„Actualul proiect al este elaborat în concordanță cu politicile și strategiile la nivel global, european  și național, conceptul parentalității aflându-se la baza unui nou model de acțiune publică care vizează susținerea familiilor în rolul lor parental”, se menționează în document.

Potrivit noului proiect, parentalitatea se referă la funcția de părinte, înțeleasă ca relația socială privilegiată, consanguină sau nu, fondată pe existența unei filiații, implicând aspecte juridice, socio-economice, culturale și instituționale.

Parentalitatea presupune trei axe:

  • exercițiul parentalității, pentru că regrupează ansamblul de drepturi și îndatoriri care se raportează la funcția parentală;
  • experiența parentalității, axată pe existența sentimentului de a fi sau nu părintele unui copil;
  • practica parentalității sau ansamblul actelor din viața cotidiană privind nevoile copilului: alimentația, îngrijirea și protecția, sănătatea,  educația.

Această triplă perspectivă conduce la necesitatea educației sau sprijinului pentru părinții care ar putea avea dificultăți în exercitarea uneia sau mai multor axe.

Parentalitatea pozitivă este un stil educativ care promovează un comportament parental bazat pe respectarea drepturilor copilului și interesul său superior, implicând găsirea unei căi de mijloc între autoritate si permisiune, pe baza unor reguli ce definesc, totodată, limite foarte precise, într-un climat de toleranță, înțelegere și sensibilitate, se mai menționează în proiect.

Context:

Parlamentul European a aprobat, recent, „certificatul de parentalitate”, în legătură cu care au existat voci care au avertizat că scopul acestui certificat este să eludeze legislația națională, să faciliteze „aranjamentele de maternitate surogat” făcute în alte țări și să oblige statele membre să recunoască căsătoriile între persoanele de același sex, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „O nouă strategie de educație parentală a fost lansată în dezbatere publică. Ce este „parentalitatea”, concept creat în laboratoarele ideologice de la Bruxelles”

  1. Oamenii aceștia vor să ” Reglementeze ” comportamentele naturale, firești, omenești , și NE VOR COPIII !
    Toate găselnițele din ultima vreme pe acest subiect îndreaptă în această direcție , fără nici un fel de îndoială.
    Oligarhia parazitară dorește Controlul integral asupra viitoarelor generații, precum și Preluarea fizică și mintală a acestora , și se servește de orice mijloace pentru a-și atinge acest scop , devenit de acum obsesiv .
    Calea aceasta descrisă în articol nu poate duce decât la scoaterea părinților de sexe diferite din funcțiile lor ( biologice , sociale și educaționale , vechi de când e lumea ) , și înlocuirea lor ( treptat , nu dintr-o dată, ca turma omenească să nu prindă sensul lucrurilor ) cu ” părinți ” de același sex, sau cu organisme sociale de stat sau chiar private, după caz – deși statul este supusul oligarhiei și nu invers .

    Cine a mai auzit de ” certificat de parentalitate ” ? Dumnezeu nu a dat vreodată vreunul nici unei mame și nici unui tată .
    În cazul acestui nemaipomenit ” certificat ” există și posibilitatea ca el să servească la obținerea unei Autorizări pentru a avea copii ! Precum și pentru a le preciza numărul , să nu cumva să se îngreuneze planeta prea mult din cauza unei familii numeroase !
    Aberații și absurdități, nu este vorba despre nimic altceva în legătură cu aceste măsuri ! Însă cei ce le clocesc sunt cu adevărat Periculoși !

Comentariile sunt închise.