Adio, centrale și sobe pe lemne? Premierul Ciolacu anunță o finanțare de 3 miliarde de euro pentru TRANZIȚIA ENERGETICĂ

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de joi, alocarea unei sume de 3 miliarde de euro pentru tranziția energetică.

Măsura confirmă informația anunțată de RostOnline privind prevenirea sărăciei energetice.

„Operaționalizăm azi și cea mai mare investiție pentru tranziția energetică. Vorbim de peste 3 miliarde de euro, sumă finanțată din fonduri europene. Este o schemă de ajutor de stat pentru creșterea producției de energie din surse regenerabile: eolian, solar fotovoltaic, resurse hidro și nucleare, hidrogen. Foarte important – îl felicit pe domnul ministru – este că finanțăm și tehnologia pentru stocarea energiei. Finalizarea acestor investiții va conduce la un preț mai mic pe termen mediu și lung și o producție mai mare de energie verde”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Acest lucru confirmă informațiile vehiculate în ultima vreme privind înlocuirea treptată a centralelor și sobelor pe lemne.

Pe același subiect:

Parlamentul European a aprobat planul pentru DECARBONIZAREA sectorului clădirilor. La ce să ne așteptăm în următorii ani

Sărăcie energetică și mașini partajate. Ce este Fondul Social pentru Climă și cum ne afectează viața planul UE privind reducerea emisiilor

Sobele clasice din gospodăriile românești, în ținta eco-tiraniei

România, afectată puternic de interzicerea centralelor de apartament, până în 2040. AEI: Autoritățile ar fi trebuit să ceară DEROGARE

Sobele pe lemne, înlocuite cu pompe de căldură, până în 2050


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Adio, centrale și sobe pe lemne? Premierul Ciolacu anunță o finanțare de 3 miliarde de euro pentru TRANZIȚIA ENERGETICĂ”

  1. Această ” finanțare ” este de fapt o îndatorare obligatorie . Nu există fonduri europene pe daiboj . Căci de când oare băncile internaționale dau bani pe gratis, fără nici o dobândă, doar din caritate și dezinteres?
    Iar scopul colosal al acestei ” finanțări ” nu este decât unul Comercial pentru Profit și unul de Control total , sub pretextul crizei -energetice -care- nu -există. Totul pentru beneficiul Oligarhilor internaționali din spatele acestor manevre mondiale , organizați în păienjenișul societăților secrete ce au invadat fiecare colțișor de lume .

    John Perkins, un economist care a lucrat pentru Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional în anii ’70 a scris o carte în care a relatat cum decurg în fapt aceste împrumuturi și ce li se întâmplă celor care le refuză . Informațiile pe care le dă fiind de la prima mână întrucât el a fost protagonistul acestora. Lucrarea se numește ” Confessions of an economic hitman ” . Din câte știu eu, nu există în traducere românească până acum. De ce oare ?

Comentariile sunt închise.