Ora de Sibiu: Klaus Iohannis se pensionează. Postul de profesor de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, scos la concurs după 27 de ani

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă și poate fi ocupat de un titular.

După o perioadă de aproximativ 27 de ani în care postul a fost rezervat, acesta s-a eliberat, după ce președintele României a depus cerere de pensionare, anunță Ora de Sibiu.

Lista posturilor disponibile pentru titularizare în județul Sibiu a fost publicată luni, 29 aprilie, 2024. Printre acestea se regăsește și unul dintre posturile de profesor pentru disciplina Fizică de la Colegiul Brukenthal din Sibiu, cu predare în limba germană, ce constă în 18 ore, reprezentând o catedră completă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă, a clarificat pentru Ora de Sibiu că președintele României și-a depus cererea de pensionare pentru poziția de profesor de fizică, invocând limita de vârstă. Astfel, postul vacant ar putea fi cel al lui Klaus Iohannis.

„Colegiul Brukenthal a scos la concurs catedra de fizică, asta însemnând că tot ce e posibil să fie catedra domnului președinte. Klaus Iohannis și-a depus cerere de pensionare pentru limită de vârstă. Ceilalți profesori care au catedră sunt tineri”, a spus Constantin Dincă.

Contactată de Ora de Sibiu, Monika Hay, directorul Colegiului Național “Samuel von Brukenthal”, nu a oferit detalii despre această situație. Ea a precizat că în fiecare an sunt scoase la concurs posturi, inclusiv pentru catedra de Fizică.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost