Primarul Londrei, Sadiq Khan, mesaj de sustinere pentru persoanele transgender și promovare a unui nou steag LGBT, duminică, când catolicii sărbătoreau Paștele

Președintele SUA, Joe Biden, nu a fost singurul care a sărbătorit persoanele transgender în duminica Paștelui Catolic, mesaje de susținerea pentru această comunitate fiind transmise și de primarul Londrei, Sadiq Khan.

„În #TransDayOfVisibility, sărbătorim comunitatea trans din Londra, deoarece se străduiește să trăiască în mod autentic și în siguranță”, a scris Khan pe Twitter duminică după-amiază, notează Marius Tucă.

Potrivit sursei citate, cu această ocazie a fost promovat și noul steag LGBT. Steagul curcubeu clasic oferă baza pentru noul design, dar acum două triunghiuri mari invadează de fiecare parte. În stânga este un triunghi „mândrie de progres” cu dungi reprezentând comunitățile etnice-minorități și transgender; în dreapta sunt dungi colorate pentru a reprezenta bisexualii, împreună cu o altă dungă neagră și maro, fie pentru accentuare, fie pentru simetrie.

Unii comentatori au sugerat că, deoarece bărbații gay au devenit o forță marginală în activismul LGBT, estetica mișcării a trebuit să sufere ca o consecință. Alții au cerut să adauge un al treilea triunghi la amestec. Au existat critici pe scară largă atât pe motive de estetică, cât și de incluziune, o relatare observând că adăugarea dungilor bisexuale sugera că bisexualii nu erau reprezentați în steagul curcubeu original.

Pe același subiect:

SUA: Administrația Biden, proclamație pentru Ziua vizibilității persoanelor transgender, duminică, 31 martie, când catolicii sărbătoresc Învierea Domnului


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost