Rezoluție PE: Educație sexuală „adecvată vârstei”, alegerea genului, avort în Carta Drepturilor UE. Claudiu Târziu (AUR): Susținem viața și normalitatea, nu aberații aducătoare de moarte!

Parlamentul European (PE) a adoptat, joi, o rezoluție prin care îndeamnă Consiliul să adauge la Carta Drepturilor Fundamentale a UE „asistența medicală sexuală și reproductivă” și „dreptul la un avort sigur și legal”.

Europarlamentarii condamnă „încercările de a restricționa sau elimina protecțiile existente pentru sănătatea și drepturile sexuale și reproductive (SRHR) și egalitatea de gen care au loc la nivel global, inclusiv în statele membre ale UE”, se precizează într-un comunicat transmis de PE.

Concret, europarlamentarii doresc ca articolul 3 din Cartă să fie modificat pentru a afirma că „orice persoană are dreptul la autonomie corporală, la acces gratuit, informat, deplin și universal la SDSR și la toate serviciile de asistență medicală conexe, fără discriminare, inclusiv accesul la avort sigur și legal.”

Totodată, europarlamentarii solicită Poloniei și Maltei eliminarea legilor care restricționează accesul la avort.

Educație sexuală

Metodele și procedurile de avort ar trebui să fie o parte obligatorie a curriculumului pentru medici și studenți la medicină, se menționează în rezoluție. Statele membre ar trebui să asigure accesul la întreaga gamă de servicii SDSR, inclusiv educația sexuală și relațională, cuprinzătoare și adecvată vârstei. Ar trebui puse la dispoziție metode și materiale contraceptive accesibile, sigure și gratuite, precum și consiliere în planificarea familială, acordându-se o atenție specială accesării grupurilor vulnerabile.

PE: Opriți finanțarea!

Deputații europeni sunt îngrijorați de creșterea semnificativă a finanțării pentru grupurile anti-gen și anti-alegerea din întreaga lume, inclusiv în UE, se menționează în comunicatul de presă. Europarlamentarii solicită Comisiei „să se asigure că organizațiile care lucrează împotriva egalității de gen și a drepturilor femeilor, inclusiv a drepturilor de reproducere, nu primesc finanțare UE.”

Claudiu Târziu: Susținem viața și normalitatea!

Claudiu Târziu a criticat în termeni duri această rezoluție,menționând că partidul AUR susține „viața și normalitatea”.

„Eurodeputații stângii radicale cer Comisiei Europene ca organizațiile pro-viață să piardă finanțarea. Susținem viața și normalitatea, nu aberațiile aducătoare de moarte!”, a tranmis, joi, pe Facebook, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și candidat la alegerile europarlamentare.

Rezoluția PE a fost adoptată cu 336 de voturi pentru, 163 împotrivă și 39 de abțineri.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Rezoluție PE: Educație sexuală „adecvată vârstei”, alegerea genului, avort în Carta Drepturilor UE. Claudiu Târziu (AUR): Susținem viața și normalitatea, nu aberații aducătoare de moarte!”

  1. Parlamentul ” european” și întreaga construcție politico-administrativa legată de acesta își arată pe zi ce trece adevăratele culori. Nădăjduiesc ca fosforescenta lor să-i izbeasca pînă la orbire ( dacă pot spune așa ) pe toți cei ce refuză chiar și acum să vadă și să înțeleagă ce se petrece în jurul nostru.

Comentariile sunt închise.