Sorin Lavric (AUR), despre Codul de conduită din universități: Oare Ministerul Educației a devenit „bâta” prin care trădătorii din fruntea țării încearcă să anuleze promovarea a tot ceea ce ține de simbolurile naționale românești?

Senatorul Sorin Lavric (AUR) a criticat noul Cod de conduită pentru universități, întrebându-se dacă ministerul Educației a devenit, astfel, „bâta” prin care trădătorii din fruntea țării încearcă să anuleze promovarea în spațiul universitar a tot ceea ce ține de simbolurile și tradițiile naționale românești.

„În tumultul asurzitor care a cuprins întreaga societate românească încă de la debutul neoficial al campaniei electorale, niște monștri îngrozitori și-au făcut apariția în creierașul Ligiei Deca, pupila lui Klaus Iohannis, instalată de turistul de la Cotroceni direct în vârful ministerului Educației pentru a se asigura că până la finalul mandatului de președinte întreg sistemul de educație va fi pus definitiv la pământ.

Ultima ispravă a ministrei Deca, în mandatul căreia o profesoară a fost atacată în timpul orei de un elev, cu un cuțit, alți profesori au fost batjocoriți, iar cazurile de violuri în școli și de consum de droguri au explodat, devoalând astfel gradul de degradare profundă în care se găsește școala românească, a fost adoptarea „noaptea, ca hoții” a unui Cod de Conduită pentru universități care, prin formulările extrem de ambigue, poate reprezenta o invitație directă pentru anumite minți mai înfierbântate la alte abuzuri.

Nu încape discuție, discursul instigator la ură nu are ce căuta într-o societate democratică, cu atât mai puțin în spațiul universitar care este unul al toleranței, culturii și al dialogului, aceste derapaje fiind deja sancționate de către legislația națională, însă, așa cum bine știm, de cele mai multe ori diavolul se ascunde în detalii.

De aceea, ministra Deca este obligată să spună de urgență dacă prin formula „este interzisă promovarea simbolurilor identitare”, ministerul Educației a avut în vedere interzicerea a tot ceea ce ține de simbolurile identitare ale neamului românesc.

Oare ministerul Educației a devenit bâta prin care trădătorii din fruntea țării încearcă să anuleze promovarea în spațiul universitar a tot ceea ce ține de simbolurile și tradițiile naționale românești? Și, eventual, să preluăm și să promovăm noua „identitate” servită direct de la Bruxelles, pentru a ne uniformiza mai lejer cu valurile de migranți pe care România urmează să-i găzduiască în numele „solidarității” europene”, a transmis, printr-un comunicat primit pe adresa redacției, senatorul Sorin Lavric (AUR).

Pe același subiect:

Promovarea simbolurilor identitare, INTERZISĂ în universități. Ce prevede noul Cod de conduită

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost