Decizie istorică la București: Întemeietorii Schitului Prodromu, din Sfântul Munte Athos, propuși spre canonizare

Întemeietorii Schitului Prodromu, Nectarie Protopsaltul și Nifon Prodromitul, sunt propuși spre canonizare, a anunțat, luni, patriarhul Daniel, notează Basilica.

Declarația a fost făcută în cadrul ședinței Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, reunit la Reședința Patriarhală din București.

Patriarhul Daniel a precizat că, pe lângă părinții Dionisie Ignat, Petroniu Tănase și Nectarie Protopsaltul, va fi pregătită și canonizarea Cuviosului Nifon, întemeietorul Schitului românesc Prodromu din Sf. Munte Athos.

Racla de argint pentru moaștele Cuviosului Dionisie Ignat este gata, iar cea pentru Cuviosul Petroniu Tănase este în lucru, a mai anunțat Patriarhul României.

Sinodul Mitropolitan a discutat textele liturgice dedicate Cuviosului Nectarie Protopsaltul, urmând să fie discutate, la o dată ulterioară, și cele dedicate cuviosului athonit Nifon Prodromitul.

Printre punctele de pe ordinea de zi s-au mai aflat actualizarea tematicii și bibliografiei pentru organizarea gradelor clericale, detalii referitoare la taberele de tineret din Mitropolia Munteniei și Dobrogei și acordarea rangului de arhimandrit pentru trei monahi din Arhiepiscopia Tomisului.

Mitropolia Munteniei și Dobrogei are în componență 10 eparhii: Arhiepiscopia Bucureștilor, Arhiepiscopia Tomisului, Arhiepiscopia Târgoviștei, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Episcopia Alexandriei și Teleormanului, Episcopia Giurgiului și Episcopia Tulcii. La acest sinod participă și ierarhii Episcopiei Daciei Felix și Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, notează Ziarul Lumina.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost