Claudiu Târziu (AUR), la Suceava: A o trimite acasă pe Ursula von der Leyen nu este un afront la adresa UE, ci un gest responsabil. Vrem să ne păstrăm identitatea națională și suveranitatea ca stat

A critica politicile CE, cum este Pactul pentru migrație sau Green Deal-ul european, nu înseamnă a fi contra Uniunii Europene, ci înseamnă responsabilitate, a declarat, luni, la Suceava, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și candidat la alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Potrivit liderului AUR, o majoritate conservatoare în Parlamentul European va schimba în bine Uniunea Europeană.

„Ne aflăm într-un moment crucial pentru viitorul nostru ca națiune și ca membri ai Uniunii Europene. Națiunea noastră se află în mare primejdie și are nevoie de o oaste care să o apere.

Moldoveni, munteni, dobrogeni, olteni, bănățeni, ardeleni, toți suntem români. Și, cum spunea marele Eminescu, nu vom permite nimănui să ne trateze cu dispreț pentru că suntem născuți în Moldova, ori în altă regiune istorică, cum nici să ne ia de sus, pentru că suntem români. Așa cum a îndrăznit să spună Marcel Ciolacu, care se rușinează de moldoveni. Eu sunt moldovean, născut la Bacău, nu la Buzău, dar nu mă rușinez nici de Bacău, nici de Buzău. Și îi iubesc pe moldoveni la fel de mult ca pe toți ceilalți români, pentru că împreună suntem puternici, avem o istorie comună, avem același sânge, suntem frați. Suntem în aceeași națiune.

Nu vom accepta nici să se mai întâmple ceea ce, de când am intrat în Uniunea Europeană, ni se întâmplă. Suntem tratați cu dispreț de către anumiți comisari europeni, de către anumiți șefi de partide europene, sau de alte state ale Uniunii Europene, care, altminteri, se îndestulează de pe teritoriul României, cu bogățiile naturale ale României, cu pădurile României, cu petrolul și gazele României, cu tot ce are mai bun această țară dat de Dumnezeu.

Pentru a nu se interpreta iarăși. Repet ce am mai spus. Noi, românii, suntem europeni. România este parte UE, vrem să rămânem în UE, dar nu putem admite să fim umiliți în cadrul UE. Nu suntem împotriva Uniunii, să se înțeleagă bine, dar o vrem așa cum ni s-a promis, nu așa cum au transformat-o comisarii europeni virusați de neomarxism și partidele trădătoare care îi susțin.

A critica politicile sinucigașe ale Comisiei Europene- mă refer la Pactul pentru migrație, la Pactul verde european și la toate celelate încercări de a pune dinamită UE, ce care se face vinovată CE- nu este egal cu a fi contra UE.

A o trimite acasă pe Ursula von der Leyen nu este un afront la adresa UE, ci un gest responsabil. Pe mulți ne-a păcălit această Ursula. Mamă cu mulți copii, venită dintr-o familie crestina, dintr-un partid care se pretinde cu orientare de dreapta- a făcut exact ce i-au spus neomarxiștii. A luptat împotriva familiei, împotriva culturii, împotriva identității. A permis migrația și încurajează migrația.

Credem că majoritate conservatoare în Parlamentul European va schimba în bine destinul acestui proiect generos numit Uniunea Europeană. În acest efort nu se angaja alt partid în afară de AUR. (…)

Ce vrem de la UE

Vrem să o reformăm pentru a o salva și pentru a ne salva. Vrem să ne putem exploata liniștit și pe termen lung resursele naturale. Vrem să fim acceptați în Schengen pentru că merităm și pentru că nefiind acolo pierdem miliarde de euro în fiecare an. Și nu e drept. Vrem șanse egale cu celelalte state ca să ne dezvoltăm economic. Vrem ca UE să fie un spatiu al colaborării, al prosperității, al păcii.

Vrem să ne prezervăm identitatea națională și creștină. Vrem să ne fie respectat dreptul de veto asupra problemelor importante, cum ar fi drept dacă intrăm sau nu în război. Vrem să ne păstrăm suveranitatea ca stat”, a spus, luni, la Suceava, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și candidat la alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Pe același subiect:

Claudiu Târziu (AUR), avertisment puternic, de la Baia Mare: Împotriva României cresc forțele răului. Nu putem să acceptăm fără să ridicăm un steag, fără să ne opunem!

Claudiu Târziu (AUR), apel la unitate, de la Bistrița: Țara noastră trece printr-o mare cumpănă. Este nevoie ca APĂRĂTORII patriei române să se unească și să lupte împreună

Claudiu Târziu (AUR), la Târgu Mureș: Trebuie să ne ridicăm în picioare! Să punem punct umilinței la care suntem supuși și să începem reconstrucția României

Claudiu Târziu (AUR), la Alba Iulia: Deciziile luate la Bruxelles și acceptate cu capul plecat la Bucuresti ne costă pe toți

Claudiu Târziu, la Țebea: Patrioții AUR se vor lupta la Bruxelles pentru pace, libertate și suveranitate. Este legământul nostru pentru țară


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost