Premierul Ciolacu nu pare deranjat de solicitarea de a da Ucrainei un sistem Patriot: Dacă acoperă şi parte din Ucraina nu înseamnă că nu mai acoperă România

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri seară, în legătură cu propunerea ca România să ofere Ucrainei un sistem Patriot că, dacă un astfel de sistem acoperă parte din Ucraina, nu înseamnă că nu mai acoperă şi ţara noastră, notează News.ro.

Întrebat fiind, miercuri, la Euronews, care au fost discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierii din alte ţări legate de sistemul Patriot, Ciolacu a răspuns:

„E o propunere şi va fi o decizie pe care o să o luăm în CSAT”, a răspuns Marcel Ciolacu, menționând că nu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis legată de data când va fi convocat CSAT-ul.

La întrebarea jurnalistului dacă acest lucru se va întâmpla după alegerile europarlamentare, premierul a negat această variantă:

„Nu cred că ţine cont o astfel de decizie de un moment electoral”, a spus Ciolacu.

În continuare, premierul Ciolacu a explicat ce ar însemna ca România să trimită Ucrainei un sistem Patriot.

„Asta nu înseamnă că dacă un sistem acoperă şi parte din Ucraina, înseamnă că nu mai acoperă România. Deci, aici e vorba de specialişti, se aşază la masă şi găsesc cele mai bune soluţii. Şi atunci decizia din CSAT se poate lua cu toată informaţia a disponibilă astfel încât să iei o decizie cât mai bună”, a declarat Ciolacu. El a mai adăugat că decizia nu va slăbi siguranţa României.

Pe de altă parte, premierul ciolacu a subliniat că Rusia nu va ataca niciodată România.

„Rusia nu va ataca niciodată România. Nu că nu și-ar dori, dar nu-și permite. România este membră NATO, am aderat și se vede acest efect. Mai mulți suntem membri ai Uniunii Europene”, a declarat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

Pe același subiect:

Aproape 100 de europarlamentari cer României și altor cinci state UE să doneze Ucrainei sisteme de rachete Patriot. MApN plătește pentru ele peste un miliard de euro, doar în acest an

Președintele Iohannis, anunț de la Washington: Cred că o să găsim o soluție ca România să trimită în Ucraina sistem de rachete Patriot


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost