Estonia a dat startul alegerilor europarlamentare, luni, 3 iunie. Când votează statele membre UE

În majoritatea statelor membre UE, alegerile europarlamentare din acest an sunt organizare în perioada 6-9 iunie, cele mai multe țări, inclusiv România, votând duminică, 9 iunie.

Startul la alegerile europene a fost dat, luni, de Estonia, în această țară cetățenii având posibilitatea să voteze o săptămână întreagă, în intervalul 3-9 iunie.

Imediat după Estonia, urmează Olanda, care a stabilit o singură zi pentru alegerile europene, respectiv ziua de joi, 6 iunie.

De vineri, 7 iunie, încep alegerile în Irlanda și în Cehia, cu precizarea că în ultima țară menționată se poate vota timp de două zile (7 și 8 iunie).

Sâmbătă, 8 iunie, votează Malta, Letonia și Slovacia, în timp ce italienii au la dispoziție 2 zile pentru a vota, respectiv 8 și 9 iunie.

Duminică, 9 iunie, votează cele mai multe dintre țările membre UE, adică România, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Luxemburg, Slovenia, Spania, Suedia, Portugalia, Polonia, Lituania, Ungaria.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost