Exercițiu NATO de apărare aeriană, organizat în România. Cel de-al doilea sistem Patriot va fi certificat „gata pentru îndeplinirea unei misiuni”

România găzduiește, până pe 14 iunie, un exercițiu de apărare aeriană și antirachetă, care va include și certificarea celui de-al doilea sistem Patriot pe care îl deține țara noastră.

Exercițiul angrenează 1.300 de militari din România și din nouă state aliate (Cehia, Franța, Germania, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Turcia, Ungaria), potrivit unui comunicat transmis de Forțele Aeriene Române.

Militarii vor opera sisteme de rachete PATRIOT, HAWK, respectiv aeronave F-16, IAR-330, IAR-99, YAK-52 românești și alte echipamente de apărare aeriană cu baza la sol, sisteme de comandă-control, precum și aeronave militare ale națiunilor participante.

„Un obiectiv național în derularea exercițiului îl constituie finalizarea procesului de operaționalizare a celui de-al doilea sistem PATRIOT care, prin executarea tragerilor reale în poligonul din Capu Midia, va fi certificat „gata pentru îndeplinirea unei misiuni” (mission capable)”, se precizează în comunicat.

Context:

Certificarea celui de-al doilea sistem Patriot are loc în contextul în care România a primit solicitarea de a ceda Ucrainei un astfel de sistem.

Pe același subiect:

Aproape 100 de europarlamentari cer României și altor cinci state UE să doneze Ucrainei sisteme de rachete Patriot. MApN plătește pentru ele peste un miliard de euro, doar în acest an

Președintele Iohannis, anunț de la Washington: Cred că o să găsim o soluție ca România să trimită în Ucraina sistem de rachete Patriot

Premierul Ciolacu nu pare deranjat de solicitarea de a da Ucrainei un sistem Patriot: Dacă acoperă şi parte din Ucraina nu înseamnă că nu mai acoperă România

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Exercițiu NATO de apărare aeriană, organizat în România. Cel de-al doilea sistem Patriot va fi certificat „gata pentru îndeplinirea unei misiuni””

  1. Dar cum stăm cu poluarea carbonica din timpul acestui exercițiu?
    Ori poate se închid toți Ochii ! Interesul militar fiind superior celui ecologic, trimbitat pînă la saturație de o vreme încoace .

Comentariile sunt închise.