Regizorul Andrei Șerban, avertisment puternic: Această boală numită „corectitudine politică” s-a răspândit din America și a ajuns și în România

Regizorul Andrei Șerban a relatat, într-un dialog cu jurnalistul Mihai Morar, cum a renunțat să conducă o prestigioasă școală de teatru din America din cauza corectitudinii politice, avertizând că această „boală”, care amintește de bolșevism, a ajuns și în România.

„Ca artist îmi este foarte greu să mai lucrez în America. Am fost 27 de ani directorul școlii de teatru de la Columbia University.

Totul a început să se schimbe când acest val al corectitudinii politice a învadat școala și m-am retras când mi-am dat seama că nu mai pot să-mi fac meseria. (…)

Aș vrea să servesc ceva care este mai înalt decât mine. Aș vrea să servesc prin teatru o deschidere spre sus, spre verticală. Altfel, toată ideea de a face artă este non-sens pentru mine așa cum este în ziua de astăzi, o artă militantă. Cancel culture și politica corectitudinii îmi amintesc de bolșevism.

Influența mișcării woke sau cancel culture este atât de puternică în America, încât s-a răspândit și a ajuns și în România această boală care se numește corectitudine politică. Lupt cât pot în artă contra acestei mișcări”, a spus regizorul Andrei Șerban, la „Fain și simplu”, cu Mihai Morar.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost