UE achiziţionează 40 milioane de vaccinuri contra gripei aviare. Primele doze sunt livrate în Finlanda

Uniunea Europeană va semna, marţi, un contract pentru a achiziționa 40 milioane de doze de vaccin preventiv contra gripei aviare pentru 15 ţări, primele livrări fiind destinate Finlandei, au anunţat luni oficialii de la Bruxelles, transmite Agenția Reuters, citată de Agerpres.

Conform acordului, sunt asigurate până la 665.000 doze de la producătorul de vaccinuri CSL Seqirus, cu opţiunea pentru încă 40 milioane de vaccinuri, pentru o perioadă maximă de patru ani.

Vaccinurile vor fi procurate în comun de Autoritatea pentru Pregătire şi Răspuns în caz de Urgenţă Sanitară (HERA) din cadrul Comisiei Europene, 15 state din UE şi Spaţiul Economic European.

Dozele sunt pentru cei care sunt cel mai mult expuşi la virusul gripei aviare, cum ar fi angajaţii din ferme şi veterinarii.

„În cazul gripei aviare, monitorizăm continuu şi în mod activ situaţia, iar marţi, cu statele membre UE, vom asigura accesul la peste 40 milioane de doze de vaccin preventiv contra gripei aviare pentru a-i proteja pe cei mai expuşi. Livrările către ţările care au imediat nevoie sunt deja în desfăşurare”, a declarat pentru Reuters comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „UE achiziţionează 40 milioane de vaccinuri contra gripei aviare. Primele doze sunt livrate în Finlanda”

  1. Bănuiesc că acum vor să omoare și angajații din fermele agricole, precum și veterinarii, dacă refuză vaccinarea, așa cum a făcut Macron cu doctorii și pompierii în 2021 !
    Și in plus, să decimeze păsările sănătoase, ca să le înlocuiască cu produse sintetice ! Numai bune să ne transforme în păpuși de plastic ! Lipsite de judecată și disciplinate !

  2. Acolo in Finlanda ” SUNT BANII ” si de aceea merge si ” VACCINUL GRIPEI AVIARE ” .Este firesc privind cum si unde ” se plimba banii „.De fapt isi platesc ” obligatia lor ” privind intrarea in NATO, ca la noi cu ” asfaltarile privind intrarea in NATO , pe vremea guvernului NASTASE .

    • UE achizitioneaza, nu Finlanda. UE achizitioneaza din banii tuturor. Finlandezii sunt primii supusi la test, evident fiind ultimii intrati in hoarda. In cazul plandemiei nu UE a achizitionat in mod fraudulos milioane de vaccinuri in plus ci guvernul Romaniei care nu a fost obligat de nimeni deoarece nu exista cadru legal pentru asa ceva. Vaccinurile au fost achitate din bugetul tarii nu din bugetul UE. Este o mica MARE diferenta.

Comentariile sunt închise.