Monica Macovei a pierdut votul meu. UPDATE.

La începutul acestei luni, Remus Cernea a depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege pentru modificarea art. 18 din Legea Educaţiei, prin care propune înlocuirea orei de religie cu etica şi educaţia civică (sursa aici).

Legea Educaţiei e lege organică şi necesită 2/3 din voturi pentru modificări. Cernea ştie că proiectul nu va trece, cel puţin în această formulă parlamentară, dar vrea să-şi mai întărească „brandul” – omul care vrea să scoată religia din şcoli.

Prin declaraţia de ieri Monica Macovei i se alătură lui Cernea, deşi dânsa se declară a fi un om de dreapta, iar Cernea – ateu. Pentru un om de dreapta părinţii hotărăsc ce studiază copilul lor la şcoală, nu statul.

Monica Macovei are merite incontestabile în reformarea justiţiei din România. Deocamdată este un tehnocrat insuficient informat despre valorile românilor şi a fost prost consiliată pe tema sensibilă, pentru majoritatea, a orei de religie.

Între „dogmatismul ortodox de inspiraţie kaghebisto-bolşevică” şi valorile creştine se face deseori o confuzie care nu poate folosi decât celor care îşi doresc descreştinarea societăţii româneşti.

Deşi am semnat pentru a-i susţine candidatura la preşedinţie, Monica Macovei a pierdut ieri votul meu. În opinia mea a pierdut şi şansa de a intra în turul doi.

UPDATE (25 sept. 2014): Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor a respins în unanimitate propunerea legislativă a deputatului Remus Cernea.
Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Monica Macovei a pierdut votul meu. UPDATE.”

 1. La prima vedere e o mare gafa, dar sa-i dam sansa de a si explica mai clar pozitia.
  Are inca timp si oricum e cea mai cinstita dintre toti candidatii.

  • Cinstită?

   „Rusia ameninţă libertatea la graniţele României. Rusia lui Putin vrea să trimită aproape 300 de camioane ruseşti în Ucraina, însoţite de militari ruşi, sub pretext umanitar. Dacă comunitatea internaţională îi va permite lui Putin să treacă frontiera, atunci aceasta echivalează cu o invazie rusească a estului Ucrainei şi o nouă ciopârţire a teritoriului după Crimeea. Ucraina şi-a câştigat libertatea prin moartea a sute de oameni, iar România trebuie să îi fie alături. Conform legislaţiei internaţionale, astfel de operaţiuni nu pot fi făcute fără consimţământul ţării vizate. În caz contrar, operaţiunea este considerată un act de război” – Monica Macovei.

   Cine poate debita asemenea inepții și minciuni sfruntate nu poate fi cinstit. De fapt ˜debita˜ e greșit spus, căci i-a fost dictat de către șefii ei sataniști-sioniști. Se știa foarte bine că convoiul era pur umanitar, (până în prezent au trimis deja 3 convoaie) trimis din milă creștină sărmanilor în suferință, suferință cauzată de sioniștii de la putere în Kiev. Însă așa funcționează dezinformarea – denigrezi și demonizezi adversarul prin orice mijloace, chiar de moment, căci prostimea înghite orice și uită repede.

   Cinstită? hm… un gunoi fără conștiință, marionetă ascultătoare ca și toți ceilalți.

   Nu mai vorbesc de faptul că e în favoarea sodomiei.

   Treziți-vă!

Comentariile sunt închise.