Despre musulmanii pașnici și moscheea de la București

Ziarul Adevărul a publicat un material al unui preot, Eugen Tănăsescu, intitulat „Mega-moschee? Nu. Mega-isterie şi mega-inepţie„, din care îmi permit să citez următoarele:

Dar îl întreb pe legionarul român care şi-a risipit banii pe porci (am înţeles că a fost prin Legiunea Străină): Cum ar fi ca musulmanii în Istanbul să stea cu iataganele pe terenul unde va fi construită biserica românească? Iubiţi mai mult sabia decât pacea? Calmaţi-vă, că nu vă islamizează nimeni cu forţa. Şi, dacă sunteţi cu adevărat creştin, ar trebui să vă cereţi public iertare, că aţi greşit din neştiinţă. (Adevărul)

Îmi permit să-i aduc la cunoștință preotului Euge Tănăsescu că România nu va construi nici o biserică la Istanbul pentru că în Turcia nu poți construi o biserică fără aprobarea guvernului. Faptul că anul acesta s-a aprobat construirea unei biserici, prima în ultimii 90 de ani, a devenit știre de prima pagină.

Am avut ocazia recent să discut cu doi cunoscuți, ambii creștini arabi, unul originar din Liban, celalalt din Irak. Și le-am spus de planurile pentru noua moschee din București. Au rămas cu gura căscată inițial. După ce ambii au căzut de acord că trebuie să fim proști ca să permitem construirea acelei moschei, mi-au povestit cîte ceva despre experiența lor cu musulmanii din țările lor de origine din care au trebuit să plece tocmai din cauza concetățenilor musulmani.

La început, cînd musulmanii sînt în minoritate, totul este bine și frumos, relațiile sînt armonioase, interacționează și socializează cu creștinii și copiii lor se joacă împreună cu copiii creștini. Dacă numărul lor crește suficient de mult, fără a trebui să fie neaparat majoritari, încep să apară și problemele, relațiile cordiale de pînă atunci încep să se răcească, preferă să petreacă timpul între ei, încep să se uite urît la femeile creștine pentru că cică ar fi umbla prea dezbrăcate în public și își încurajează copiii să se joace între ei.

Urmează, la început, plecarea de bună voie a unora dintre creștini, în locul lor vin alți musulmani, atmosfera devine tot mai tensionată și mai ostilă, creștinii continuă să se mute și, înainte să realizezi, zona respectivă este islamizată.

În încheiere îmi permit și eu să-l întreb cîteva lucruri pe preotul Eugen Tănăsescu:

 1. Are vreo relevanță faptul că cel ce a îngropat un porc în pămîntul donat cu generozitate de Ponta pentru construcția moscheii este „legionar român”?
 2. Vreți să citiți despre islamizările forțate din Siria și Irak la care este supusă populația non musulmană? Dacă da, folosiți cu încredere Google, o să vă îngroziți de ce veți citi.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


12 comentarii la „Despre musulmanii pașnici și moscheea de la București”

 1. >Urmează, la început, plecarea de bună voie a unora dintre creștini, în locul lor vin alți
  >musulmani, atmosfera devine tot mai tensionată și mai ostilă, creștinii continuă să se
  >mute și, înainte să realizezi, zona respectivă este islamizată.

  In zona studenteasca Regie din Bucuresti, musulmanii au cumparat si case la romanilor, la pret peste pretul pietii si doresc sa realizeze daca nu au si realizat o zona compacta.

  In cartierul Pajuara din Bucuresti, exista deja o scoala exclusiv pentru copii musulmani.
  Prin urmare enclavizarea prin institutii de invatamant pe criterii religioase deja a inceput.

  Zona cu procente din ce in ce mai mare de musulmani exista si pe Bd Mihalache (foat 1 mai din Bucuresti). Tensiunile au aparut pe tema locurilor de parcare va masinilor: peste oate te trezesti ca locul de parcare ti-a fost ocupa, si daca sunt in procent foarte mare nu-l mai poti recupera. Dar de multe ori se mizeaza pe faptul ca ‘romanul este las’ si cedeaza locul de bunavoie ‘fara lupta’.

  • In oraselul bet-lehem, majoritatea crestinilor au fost nevoiti sa paraseasca locul,
   din cauza presiunilor musulmane asupra populatiei crestine.

 2. Nu stiu, domle, sunt unii care parca li se blocheaza creierul cand e vorba sa discearna, ca si popa Eugen asta. Nu-s in stare sa priceapa si mai folosesc si un ton arogant, stie el…

 3. In Regie exista deja o moschee si probabil vor sa devina un pol al unei asezari predominant musulmane

 4. Imi permit sa afirm ca sunteti dezinformat. De exemplu, in Siria, creștinii si musulmanii lupta impreuna impotriva ISIS. Nu exista un singur islam, o singura secta si gata. Dvs spuneti ca nu se poate construi o moscheie in romania pentru musulmanii cetateni romani pentru ca…s-ar putea inmulti. Dar in zonele in care sunt deja musulmani majoritari, ce s-a intamplat, in Romania? Sunt islamizari cu forta? Mai tineti minte ce zicea parintele Calciu despre satul sau multi religios? De ce nu ne gandim la acei musulmani si ne gandim la ISIS?
  Intreb si eu.

  ce ne impiedica pe noi sa facem copii pentru a fi siguri ca nu devenim minoritati? Moscheia?

 5. Eu spun ca pentru pacatele noastre ne bate Dumnezeu. Daca 7-8 milioane de ortodocsi s-ar ruga lui Dumnezeu ca aceasta moscheie sa nu se mai construiasca cu siguranta Dumnezeu nu ar mai permite aceasta constructie. Iar Dumnezeu doreste pace, pentru ca este Domn al pacii. Cititi doritorii despre proorocul Iona si cetatea Ninve. Sunt ortodox si roman si nu doresc moschei in Romania, iar pentru cei care vor sa cunoasca istorie sa sties ca unele crime au fost atribuite legionarilor, ele find comise de garda de fier a lui Petru Groza. Multi dintre legionari au vrut binele tarii, si nu au fost de acord cu politicienii care au vandut tara nemtilor. Taranii era maltratati, avutul lor era confiscat si dat armatei germane pentru hrana. Unii dintre legionari erau buni crestini ortodocsi si si-ar fi dat viata pentru poporul roman, multi dintre legionari nici nu aveau arme. Iar filmul lui Sergiu Nicolaescu este mincinos cand arata ca legionarii omorau oameni pe capete, probabil securitatea i-a impus lui Sergiu aceste scenarii, Dumnezeu sa-l ierte. Multi dintre legionari au murit pentru ca era buni patrioti si trebuiau sa gaseasca autoritatile un tap ispasitor. Unii dintre legionari au clacat dupa ce maresalul Ioan Antonescu a inceput prigoana impotriva lor stiind ca la inceput maresalul era de partea legionarilor. Concluzia mea nu toti legionarii sunt vinovati asa cum nu toti ortodocsii sunt placuti inaintea lui Dumnezeu, numele de ortodox nu mantuieste ci trairea ortodoxiei impreuna cu faptele cele bune.

 6. Aveti dreptate insa murim cu dreptatea in mana.Am vorbit cu oameni din biserica si ei nu vad nici un pericol.„Sa intoarcem si celalat obraz „, „voia lui Dumnezeu „, „nu se vor intampla la noi atentate„. Am fost absolut stupefiata de o astfel de gandire.Eu nu pledez pentru reactii isterice , insa nici nu pot sa am o astfel de gandire , cand stiu ce se intampla in Siria si in tarile europene in prezent.

 7. Euge Tanasescu sa treaca la religia musulmana daca il supara cea Ortodoxa punct
  Multii preotii Romani in Germania platesc chirie pentru a tine o slujba insa noi Romanii oferim foarte multe pe tava. Nu va mai fi loc in Turcia de moscheie si hopa Romania este mai mare si este loc sa vina cine vrea si sa faca ce vrea pt ca asti suntem noi : oferim un deget si surpriza ni-se ia toata mana….

 8. Off Doamne … Nu te obliga nimeni sa fii musulman, nu are nimeni nicio treaba … Biserica Ortodoxa este deja in Istanbul, doar ca voi sunteti speriati de bombe … Nu va mananca oamenii astia si dc sunteti asa de revoltati impotriva musulmanilor care nu ne deranjeaza cu nimic si nu sunteti si impotriva „martorilor lui iehova” ??? Aia care ne bat la usa si cu greu scapam de ei? Aia care ies pe strada cu portavoce si spun ca aia e adevarata credinta? Aia care impart pliante si fac tot posibilul sa te atraga in secta lor? Dc cu aia nu aveti nimic? Aia care se izoleaza de noi care nici macar nu primesc un pahar cu apa de la noi doar pentru ca nu suntem in secta lor? Pentru aia dc nu iesiti in strada??

 9. Unde ne-aţi văzut speriaţi? Avertizăm numai asupra unei primejdii reale, pe care trebuie să o conştientizăm şi să o înlăturăm. Islamismul nu este un joc, ci o armă de distrugere în masă. Dacă nu vă e clar asta, urmăriţi ce se întîmplă în Orient şi, din cînd în cînd, în Occident. Faptul că la noi nu au fost cazuri de terorism nu înseamnă automat că sîntem scutiţi de surprize sîngeroase.
  Prin comparaţie, martorii lui Iehova, ca şi Mormonii, şi alte secte, sînt parfum de tei. Sigur că ele smintesc oameni destui şi că sînt dăunătoare sufleteşte, dar măcar nu pun bombe, nu distrug vestigii de sute şi mii de ani, nu decapitează oameni nevinovaţi, nu alungă din ţările lor sute de mii de persoane, nu cuceresc prin forţa armelor puterea politică, nu ameninţă pacea mondială şi existenţa planetei Pămînt. Puţin discernămînt, ce Dumnezeu!

Comentariile sunt închise.