Premieră mondială! Avem prim ministru inculpat penal!

Victor Viorel Ponta, premierul plagiator și mincinos al României, a fost trimis astăzi, joi, 17 septembrie 2015, în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul „Turceni-Rovinari”. Cu toate acestea Ponta nu concepe să renunțe la funcție deși în data de 1 martie 2015 declara la Antena 3 următoarele:

Dacă se face un dosar în care față de mine se începe urmărirea penală, nu am cum să ramîn în funcția de prim-ministru, să stau în fiecare dimineață să dau explicații cum e cu dosarul. Dar eu sper că în 2015 nu se schimbă guvernele cu mijloace judiciare. Cred acest lucru, că nu se va întîmpla.

Și tot atunci Ponta spunea că va propune cîteva modificări la statutul PSD care să ia în calcul exact cazurile de genul acesta:

Mai direct, eu voi propune, dacă am sprijinul necesar, dacă nu, nu am cum să trec aceste propuneri, ca toți liderii naționali și locali care se află în diverse faze ale unor cercetări penale să aibă statutar, automat, o anumită responsabilitate politică. Adică, se cere începerea urmăririi penale împotriva mea sau a unui ministru, nu mai pot să mai fiu sau nu mai poate să mai fie în Guvern. Ești trimis în judecată, nu mai poți să ocupi o altă funcție (…). Adică niște lucruri trecute în statut, automate, care nu înseamnă în nici un caz că dacă s-a început urmărirea penală înseamna că esti și vinovat (…) dar (…) vrem să dea PSD acest semnal foarte clar că are o atitudine tranșantă în asemenea situații.

Dar iată ce scrie Ponta astăzi, pe Facebook, după ce a aflat că a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul „Turceni-Rovinari”:

„În trei ani România va depăşi economic mai multe ţări europene – spune FMI! Cred cu tărie că acest lucru este realizabil , prin munca românilor şi printr-o guvernare eficientă ( şi atunci , in 2018, ne vom gândi că nu au fost rele timpurile în care economia creşte, salariile şi pensiile la fel, absorbim fonduri europene şi ajutăm Moldova, şi singura problema a ţării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând şi imaginând fapte şi situaţii neadevarăte din urmă cu 10 ani!

Ponta dă de înțeles că persoana sa este de neînlocuit, că el este salvatorul României și că fără el România s-ar prăbuși în abis. Semn clar de grandomanie.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Premieră mondială! Avem prim ministru inculpat penal!”

 1. Cel mai tare ma dezcumpanesc regretele tardive legate de sustinerea unor impostori politici, exprimate de personalitati in jurul carora s-a inchegat noua opozitie, dupa ’89.
  Ma refer in speta la senatorul Ionescu Quintus, caruia ii doresc sincer o viata lunga si lipsita de triste revelatii .
  Cum sa spui domnule (realitatea tv), ca ai avut incredere in tanarul Ponta si i-ai sustinut ascensiunea ?
  Adica seniorul nu-i cunostea originile ideologice, nu stia cine se afla in spatele lui si nu putea deduce interesele cui va servi?
  La ce i-au folosit experientele traumatizante de viata daca nu a fost capabil sa inteleaga faptul ca Radu Campeanu a coagulat in jurul unei sigle o grupare ce a compromis miscarea de opozitie ( cazul Tariceanu,) si a vazut in Victor Ponta un partener pe care puteau conta liberalii ?
  Greselile dansului de estimare au repercursiuni asupra vietii fiecarui roman si din nenorocire, nici in acest ceas foarte tarziu pentru tara, nu are taria de a-i numi pe cei ale caror interese le reprezinta pacientul turcit.
  Romania are o imagine jalnica in lume nu pentru ca primul ministru Victor Ponta este omul faptelor sale ci pentru ca este sustinut de politicieni, jurnalisti, „simpli” cetateni” cu care se ingemaneaza moral si care apartin majoritatii formatiunilor politice.

Comentariile sunt închise.