Creștinismul sub asediu

Creștinii și creștinismul sînt sub asediu în toată lumea. Alungarea sau exterminarea creștinilor din Orientul Mijlociu este bine știută și documentată.

Mai puțin documentat este asaltul asupra creștinismului în țările occidentale. Săptămîna aceasta am aflat două veşti din SUA pe acest subiect.

Prima vine din statul Oregon unde, la Colegiul Umpqua, un individ a ucis nouă studenți și profesori care și-au declarat credința creștină. Ucigaşul a întrebat victimele ce religie au, iar celor care și-au declarat credinţa creștină le-a spus că „într-o secundă vor avea ocazia să-l întîlnească pe Dumnezeu”, apoi le-a împușcat.

Criminalul a lăsat în urmă o scrisoare de adio în care, printre altele, a scris că „va fi bine primit în Iad și voi fi îmbrățișat de diavol”, că „nu aveam o viață care merita trăită și toată lumea era împotriva mea”.

A doua știre vine din Oklahoma City, statul Oklahoma, unde, în fața Parlamentului local, există (încă) un monument de granit de doi metri înălțime pe care sînt inscripționate cele zece porunci din Biblie. Monumentul original a fost construit în 2012, dar a fost distrus anul trecut, monumentul actual fiind unul nou.

Monumentul cu cele 10 porunci Oklahoma City
Monumentul inscripționat cu cele 10 porunci din Oklahoma City

Încă de cînd a fost construit, forțele anti-creștine s-au mobilizat pentru a-l îndepărta. Iar o organizație satanică a cerut permisiunea de a amplasa o statuie a diavolului în același loc. În paralel, anti-hriştii au demarat demersurile în justiție pentru demolarea monumentului, pe motiv că ar reprezenta o interferenţă a religiei în viața statului. În final, și-au atins scopul, justiția locală decizînd că monumentul inscripționat cu cele zece porunci va trebui mutat pînă la data de 12 octombrie. Acest lucru se întîmplă într-o țară care are ca motto „Credem în Dumnezeu” („In God we Trust”), slogan imprimat pe toate bancnotele.

În tot acest timp sînt încurajate și promovate stilurile de viața așa zis „alternative”, care sînt prezentate ca fiind normale de către mass media. De exemplu, în Australia, este prezentat cazul unei fetițe de 11 ani care ar fi transexuală și care ar fi spus părinților acest lucru pe cînd avea 10 ani.

Amintiți-vă de cînd aveați 10-11 ani (clasa a cincea și a șasea) și dacă la vîrsta aceea vă puneați întrebări despre sexualitatea dumneavoastră.

Fetița respectivă se numește acum Jake și la școală merge la toaletele băieților, unde nu se simte în largul ei, pentru că nu poate urina din picioare. Mama sa a ales să-i cînte în strună și să o ajute comandînd de la o firmă americană o proteză în formă de penis, care să-i permită să urineze din picioare.

Odată cu proteza respectivă, mama fetiței a mai comandat o a doua proteză, care să creeze impresia că fetița ar avea penis, asta pentru că la orele de sport nu se simțea în largul ei cînd vedea la băieți umflătura din pantaloni care ei îi lipsea.

Să ne mai mirăm de toate nenorocirile care s-au abătut asupra noastră pe tot cuprinsul globului? Războaie, foamete, secetă, incendii, inundații, cutremure… Poate că Dumnezeu ne transmite un mesaj pe care noi nu vrem să-l auzim.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Creștinismul sub asediu”

 1. Off topic si nu prea: titlul „Crestinismul sub asediu” pare tradus a la furculision din „under siege”-ul englezesc. Zau asa, de cand spun romanii ca ceva – o cetate, un oras, crestinismul, etc – este „sub asediu” in loc de „asediat”? Vezi si https://dexonline.ro/definitie/asediat
  Zau asa, curand nu vom mai vorbi/scrie in limba romana, ci intr-o romgleza de balta din care nici stramosii, nici parintii nostri nu ar mai intelege o iota!

 2. Printre vestile proaste se numara si declaratia facuta in fata jurnalistilor italieni de preotul polonez Krzystof Charamsa, membru al congregatiei pentru doctrina credintei catolice, profesor la universitatea gregoriana din Roma, in ziua precedenta deschiderii Sinodului pentru familie.
  Teologul in chestiune a ales din calcule diabolice acest moment pentru a-si declara homosexualitatea si prezenta tovarasul de viata cu care intretine o relatie sexuala „de tip familial”.
  KC era la curent cu natura mesajului pe care urma sa il transmita Papa Francisc, cu concluziile la care a ajuns Vaticanul in chestiunile privind Familia Catolica prin consultarea membrilor parohiilor din intreaga lume, cu „violenta homofobie” a episcopilor africani.

  http://www.la-croix.com/Actualite/Monde/Un-prelat-du-Saint-Siege-affirme-son-homosexualite-2015-10-03-1364247

  http://www.catholica.ro/2015/10/04/visul-lui-dumnezeu-pentru-creatie-uniunea-dintre-barbat-si-femeie/

  In acelasi timp si institutia Bisericii Ortodoxe in occident incepe sa sufere in urma unor manifestari aberante a catorva preoti ce contesta legitimitatea preotiei, afirma ca postul si spovedania sunt inutile, „stilizeaza” ritualurile sacre crestine.
  Atat preotii catolici rataciti, cat si cei ortodocsi sunt sanctionati de superiorii ierarhici insa raul facut credinciosilor, este greu de estimat.

  Referitor la monumentul din Oklahoma City ce sa zic, e regretabil..Am convingerea insa ca poporul american oklahomez, dupa entuziasmanta vizita a Papei Francisc va cuteza sa ridice un monument mai impozant ca dimensiuni, pe care sa fie inscriptionate cele 10 Porunci lasate de Moise plus Fericirile, ca doar sunt judeo-crestini .

 3. Pe homosexualul polonez l-a trimis seful lui la plimbare…
  Am trecut duminica prin Rosenburg, langa zona colegiului cu impuscaturi mortale.
  Nu garanteaza nimeni ca ar fi intrebat victimele daca sunt su nu crestini…
  El era student (ori elev de colegiu, care se face si la varste mult peste adolescenta…) si a tras cam in colegii de clasa si in profesorii care ii avea.
  E greu de crezut ca nu stia daca are colegi crestini ori nu…
  Si apoi, daca si sectantii sint crestini… asta s-o creada unii ca ei!
  Desigur, omorararea este ceva groaznic si suferinta nu pare „meritatat” ori justificata, insa sa nu luam de bun tot ce se spune.
  Desigur, cand esti pus in situatia „finala” … a te declara crestin cu riscul – si cu urmarea – de a fi omorat poate duce la continuari in lumea de dincolo care ne scapa ca inteles, anticipatie ori prezicere. Nu stim si nu ne-a spus cineva ca un eretic care se declara cretin inainte de a fi omorat s-ar mantui ori ba…
  Asemanator, unii construiesc o explicatie vorbind despre spray cu avioane… chemtrail din septembrie cand s-ar fi „prafuit” cu litiu; dar litiul este folosit pentru echilibrarea chimica a creierului, nicidecum pentru a induce hiperexcitatie ori iluzii…

Comentariile sunt închise.