Noua Republică: Partidele vechi sunt la originea sclaviei românilor

Partidul Noua Republică a emis astăzi o analiză a lumii politice româneşti.  Modul de selectare a candidaţilor pentru funcţii publice este principala cauză a faptului că oameni merituoși și onești nu pot ajunge să candideze pentru funcţii politice. Partidele vechi le permit accesul în politică doar celor care acceptă să slujească interesul politicienilor venali și al clientelei lor, iar rezultatul este pierderea încrederii populației în partide şi  refuzul cetățenilor onești de a intra în politică. Este nevoie de reabilitarea politicii şi, pentru cei cu simpatii de dreapta, Noua Republică poate fi privită ca opţiune.

Noua Republică a analizat câteva dintre politicile Executivului din ultimii șase ani și a descoperit că tot mai mulți cetățeni români se află într-o formă de sclavie modernă. Acest studiu a avut la bază faptul că, în ciuda opțiunilor politice exprimate la urna de vot, românii nu agreează politicile publice adoptate de candidații care obțin mandate.

Soluția identificată de Noua Republică este o reformă internă a partidelor vechi, organizate nedemocratic în prezent, astfel încât, la alegerile din anul 2016, cetățenii să nu fie constrânși sau manipulați să aleagă în defavoarea lor. Acest lucru va crea un climat de încredere propice dezvoltării economice și sociale a României.

Grup de acțiune

Politici promovate/adoptate

PSD+UNPR+PC/ALDE+PNL+PDL+PP-DD

+2 președinți;

+2 legislaturi;

+6 guverne;

+4 avocaţi ai poporului;

– au încălcat Constituția, refuzând aplicarea voinței populare exprimată prin Referendumul din 2009, prin care s-a stabilit numărul maximal de 300 de parlamentari;

– au votat și promulgat o lege electorală care va menține numărul parlamentarilor la 466 și după alegerile din 2016;

– au subminat principiile democratice în privința alegerilor locale și parlamentare, unde primarii vor fi aleși într-un singur tur și vor fi alocate doar cinci locuri în Parlament pentru cei aproximativ 4 milioane de cetățeni români din diaspora.

PSD+UNPR+PC+UDMR+PNL

– au încercat o lovitură de stat în vara anului 2012;

PSD+UNPR+PC+UDMR+PNL+PDL+PP-DD

– au promovat în actualul Parlament cel mai mare număr de parlamentari care au ajuns să fie condamnați penal;

PSD+UNPR+PC+UDMR+PNL+PDL+PP-DD

– au votat în Parlament legile care oferă clemență condamnaților pentru corupție, mențin în funcții funcționarii condamnați cu suspendare pentru corupție, permit fentarea pedepselor privative de libertate și blochează, prin ANAF, colectarea sumelor confiscate de către instanțele judecătorești;

PSD+UNPR+PC/ALDE+PNL

– au încercat continuu demolarea statului de drept, cum s-a întâmplat în „marţea neagră” și cu alte ocazii;

PSD+UNPR+PC/ALDE+UDMR+PNL+PPDD

– au numit un Avocat al Poporului care refuză să apere cetățenii de actele neconstituționale și abuzive ale Guvernului și Parlamentului;

PSD+UNPR+PC/ALDE+UDMR+PNL

– au obstrucționat absorbția fondurilor europene;

– au blocat transparentizarea cheltuirii fondurilor publice;

PSD+UNPR+PC/ALDE+UDMR+PNL+

PDL

– au blocat reforma sănătății;

– au deturnat 2,4 mlrd de EUR din bugetul Sănătății prin impunerea timp de 6 ani a unor tarife ilegale la medicamente;

– au deturnat timp de peste 10 ani către companiile de asigurări 96% din fondurile depuse de medici și destinate despăgubirii pacienților prejudiciați de malpraxis;

PSD+UNPR+PC/ALDE+UDMR+PNL

– au sprijinit politic toate Guvernele Ponta, respectiv cele mai corupte guverne din ultimii 25 de ani, fiind apreciate astfel după numărul de miniștri anchetați și condamnați;

PSD+UNPR+PC/ALDE

– l-au menținut în funcție pe Victor Viorel Ponta, singurul prim-ministru din Europa care este cercetat și trimis în judecată pentru fapte asimilate cu corupția;

PSD+UNPR+PC/ALDE+UDMR

– au obstrucționat grosolan dreptul de vot al diasporei la alegerile 2012 și 2014;

PSD

– este cel mai corupt partid, conform numărului de membri condamnaţi pentru corupție;

– l-a ales președinte pe Liviu Dragnea, care la rândul lui a fost condamnat definitiv pentru fraudarea Referendumului din 2012.

Concluzii:

1. Partidele vechi s-au îndepărtat de Constituție și nu urmăresc interesul cetățenilor.

2. Popularea Legislativului cu același tip de politicieni va genera în continuare sărăcie pentru români şi politici fiscale descurajatoare pentru investitori.

3. Românii calificați și activitatea de cercetare se vor muta definitiv din țară.

4. Singura limitare a acțiunilor neconstituționale a fost reprezentată de controlul ferm asupra justiției de către Uniunea Europeană, prin MCV.

5. Cauzele situației politice îşi au originea în modul nedemocratic de organizare al partidelor vechi, similar cu al partidelor comuniste și FSN-ului postcomunist, prin care se permite accesul în politică doar pentru cei care acceptă să slujească interesul politicienilor corupți și ai clientelei lor politice, prin tranzacționarea puterii politice în partid și apoi în stat.

Soluția:

Cetățenii români sunt singurii care pot influența decisiv politica din România, motiv pentru care se impune prezența masivă la vot în alegerile din 2016, în special a românilor din Diaspora. Totodată, sesizăm nevoia sprijinirii candidaților veniți din partea partidelor noi și organizate democratic, a căror organizare internă corespunde cerințelor constituționale.

Partidul Noua Republică a finalizat reforma, fiind primul partid din România care aplică principiile democratice în organizarea sa internă. Prin exemplul propriu, Noua Republică dă startul reformei clasei politice, respinge orice asociere cu oameni politici corupți, cu partidele vechi și nedemocratice, și astfel, va putea selecta și promova la următoarele alegeri altfel de politicieni.

(sursa: nouarepublică.ro)

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Noua Republică: Partidele vechi sunt la originea sclaviei românilor”

  1. 1) Exista un ciclu de filme ortodoxe rusesti „Sarea pamantului”. Eu le-am luat de pa blogul sacciv, dar grupate sunt la adresa: http://vremuritulburi.com/2014/12/10/sarea-pamantului-fime-ortodoxe/ Le descarcat de pe tuotubr cu softul YoutubeDownloader de exemplu.

    MESAJUL MAJOR: IMPOTRIVA INSTAURARII EFEMEREI IMPARATII A LUI ANTIHRIST, NU POATE STA DECAT PUTEREA REGALA / IMPERIALA, BINECUVANTATA DE PATRIAH !
    In cazul Rusiei, TZARUL.

    Din aceasta perspectiva, tot ce se doreste „republica”, ca forma de organizare statala, nu are binecuvantare de la Dumnezeu ca sa reziste pe termen lum asalturilor lui antihrist. Prin urmare nici „Noua republica”.

    2) „Partidele democratice” de dupa 89 sunt controlate autoritar de masonerie; care raspunde la comenzi externe, obediente lui BnaiBrit. Poate ca unii din oamenii politici au facut sau au incercat sa faca si lucruri bune – vom afla la Judecata de Apoi.

Comentariile sunt închise.