România – spre totalitarism, în marşarier, cu acceleraţia la maximum

Iniţiativele legislative din ultimul an ne arată că România ameninţă să devină un stat totalitar. După legea „anti-legionară” (iniţiată de Crin Antonescu, fostul şef al PNL, la îndemnul şi sub „consultarea” Institutului „Elie Wiesel”) şi legea „Big Brother” (propusă şi susţinută, prin presiuni permanente, de către serviciile secrete), a trecut prin Senat, val-vîrtej, şi proiectul de lege „anti-defăimare” (depus de Liviu Dragnea, liderul interimar al PSD), care acum îşi aşteaptă rîndul, sub imperiul unei urgenţe aparent de neînţeles, la Camera Deputaţilor.

Toate aceste acte normative restrîng, cînd nu anulează pur şi simplu, drepturile noastre constituţionale. Unele pedepsesc delictul de opinie, altele instituie un control mai sever asupra persoanei. Ele vor forma un sistem nou, mai dur decît cel pînă acum. Unicul scop: anihilarea oricărei opoziţii la viitoarele măsuri politice împotriva ţării şi a poporului. Urmează, fără îndoială, un set de legi care să înmulţească şi consolideze „drepturile” minorităţilor de tot soiul, de la cele etnice la cele sexuale, accentuînd discriminarea pozitivă la care asistăm de o vreme. Pe acest fond, se profilează o strămutare de populaţii din Orient, de religie islamică, în România… Şi poate că nu numai din Orient.

De asemenea, am fost preveniţi, recent, de la cel mai înalt nivel, că Uniunea Europeană se va transforma într-un suprastat – din pricina diferitelor crize cărora nu le face faţă altfel, vezi Doamne -, cerînd statelor naţionale să renunţe la atributele suveranităţii lor: monedă (cele care încă au monedă proprie), apărare, politică externă… Înainte de proclamarea, cu ovaţii, bineînţeles, a Statelor Unite ale Europei este nevoie de înlăturarea oricăror surprize, gen votul contra „Constituţiei” UE dat olandezi şi francezi, în 2005, şi de irlandezi în 2008.

Aşa cum bine spunea Sorin Lavric, „corectitudinea politică”, această nouă ideologie totalitară, se instalează prin trei mecanisme: plutocraţie, birocraţie şi legislaţie. Le vedem astăzi în plină desfăşurare la noi. Iar opoziţia este insignifiantă. Mass media aservite fac ca totul să pară normal şi sănătos, pentru democraţie şi stat de drept. 

Singura rezistenţă care se poate organiza este în jurul Bisericii. De altfel, vedem că Biserica este atacată sistematic în ultimii ani, tocmai pentru că adversarii ştiu acest adevăr. Cred că nu mai avem nici un minut de pierdut.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


12 comentarii la „România – spre totalitarism, în marşarier, cu acceleraţia la maximum”

 1. „Singura rezistenţă care se poate organiza este în jurul Bisericii.”

  ca reper moral da

  altfel, de la ierarhie n-ai ce sa astepti, sunt rupti total de realitate si niste fricosi.

  singura rezistenta e ca sa deschida ochii cat mai multa lume

 2. Astazi a fost anuntata numirea lui Koen Lenaerts in functia de Presedinte al Curtii Europene de Justitie.
  Acesta a facut o scurta declaratie in fata presei.
  Presedintele CEJ a tinut sa precizeze ca aceasta institutie nu trateaza prioritar dosare economice si se pronunta in chestiuni de natura sociala, de mediu, invatamant, precum si in cele privind DREPTURILE DE PROTECTIE A DATELOR PERSONALE ALE CETATENILOR EUROPENI, PREZENTE IN TOATE SISTEMELE (serviciile) DE COMUNICARE ELECTRONICA.

  https://www.rtbf.be/video/detail_koen-lenaerts-cours-europeenne?id=2049900

  http://curia.europa.eu/jcms/jcms/Jo2_6999/

  Sper ca este utila informatia de mai sus.

  Cu relativ putin timp in urma, ma amuzam impreuna cu o buna prietena jurnalista (plecata prematur dintre noi) imaginandu-ne ca trebuie sa rezistam prin metoda „Fahreinheit 451″ si intrebandu-ne, ce carte am alege sa devenim.
  La momentu respectiv eu alesesem trei scrieri in proza :” Letopisetul Tarii Moldovei”, „Telegrame” si „Cartea de la Metopolis”, iar ea, trei lungi poeme.
  Acum, ma gandesc sa renunt la Letopiset si sa pun mana sa invat pe de rost „Masura Pentru Diavol Si Bunul Dumnezeu ” de Corneliu Sofronie si Roxana Zubcov si biografiile lui Mihai Golu si David Bohm, in ideea ca generatiile viitoare vor dori sa inteleaga si prin aceste texte, de unde si de la cine li s-a tras.

 3. Da, asa este. Biserica este o adevarata reduta. Si numai uniti (Biserica vie) si numai cu ajutorul lui Dumnezeu putem izbandi… Dumnezeu cu mila!

 4. tinerii nostri parca ar fi niste salbatici, niste zombi… un salbatic nu are aprecieri pt un lucru de arta, sau spiritual, el stie sa manuiasca sulita, barosul, sa vaneze, sa ingrijeasca animale. Unii dintre ei, au o oarecare sensibilitate, din interactiunea cu natura, e adevarat.

  Tinerilor nostri le e frica sa se implice, sa gandeasca, sa faca ceva pe cont prorpiu. Asteapta de la altii din jur, sau chiar se multumesc sa munceasca pt 650 lei in mana, indiferent unde.

  E trist, dar adevarat.

 5. O parte din informatiile pe care le impartasesc si cititorilor acestui blog, le-am cules pe cai oficiale, de la colaboratorii unui post de televiziune apreciat de telespectatorii europeni francofoni, pentru obiectivitatea stirilor si curajul de a nu se lasa cenzurat. Este vorba despre RTBF.
  Redactorul sef al departamentului de informatii, Christian Dauriac, a fost ieri demis fara preaviz, fiind acuzat de homofobie si rasism.
  De fapt, Christian Dauriac a „evitat” sa prezinte materiale in favoarea comunitatii homosexuale, a difuzat reportaje considerate drept pro-palestiniene, stiri ce puteau fi interpretate ca rauvoitoare la adresa pedofililor.
  In momentul instalarii refugiatilor pe teritoriul Belgiei, a difuzat informatii cenzurate de celelalte institutii media.
  Sub directia sa, RTBF a transmis inregistrarea mesajului noului Presedinte al Curtii Europene de Justitie, pe care Rost a considerat util sa o preia.

Comentariile sunt închise.